אוכל
תמונת AVI׃ אהרוני מבשל לחברים1

סלמון צלוי בתחמיץ עם אספרגוס

לא על הסושי לבדו - מנת דג חמה מהמטבח היפני

ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים | פורסם 03/10/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

   

מרכיבים (4 מנות):

4 נתחי פילה סלמון במשקל של כ-200 גרם האחד

4 כפות רוטב סויה בהיר

4 כפות מירין

2 כפות סאקה

מעט שמן

חצי קילו אספרגוס

מלח

מעט פלפל לבן טחון

2 כפות מיץ ליים טרי

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הסויה, המירין והסאקה ומשרים בהם את הסלמון למשך שעה.

מתכונים לראש השנה

2 מחממים מעט שמן במחבת טפלון וכשהוא חם מאוד מניחים בפנים את הדגים כשהצד של העור פונה כלפי מטה. צולים את הדגים כ-3 דקות מכל צד.

3 מבשלים את אספרגוס כ-3 דקות במי מלח רותחים.

4 מניחים את גבעולי האספרגוס על צלחת, מעליהם את הדג. מתבלים ומגישים עם פלחי ליים טריים.