תמונת AVI׃ אהרוני מבשל לחברים1
סלמון צלוי בתחמיץ עם אספרגוס
לא על הסושי לבדו - מנת דג חמה מהמטבח היפני
ישראל אהרוני | אהרוני מבשל לחברים
| פורסם 03/10/08
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
4 נתחי פילה סלמון במשקל של כ-200 גרם האחד
4 כפות רוטב סויה בהיר
4 כפות מירין
2 כפות סאקה
מעט שמן
חצי קילו אספרגוס
מלח
מעט פלפל לבן טחון
2 כפות מיץ ליים טרי
אופן ההכנה:
1 מערבבים את הסויה, המירין והסאקה ומשרים בהם את הסלמון למשך שעה.
2 מחממים מעט שמן במחבת טפלון וכשהוא חם מאוד מניחים בפנים את הדגים כשהצד של העור פונה כלפי מטה. צולים את הדגים כ-3 דקות מכל צד.
3 מבשלים את אספרגוס כ-3 דקות במי מלח רותחים.
4 מניחים את גבעולי האספרגוס על צלחת, מעליהם את הדג. מתבלים ומגישים עם פלחי ליים טריים.