אוכל
תמונת AVI׃ mako

פחזניות דניס באיולי

פחזניות נימוחות בשילוב מעולה ועדין של דניס ועשבי תיבול עם איולי פיקנטי

אליהב שאשון | מאסטר שף | פורסם 24/09/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפחזניות

200 מ"ל מים

100 גרם חמאה

1/2 כפית מלח

1/2 כפית סוכר

150 גרם קמח מנופה

3 כפות שומשום שחור

כף זרעי כוסברה טחונה

כפית מלח שטוחה

כפית סוכר

4 ביצים + מעט ביצה להברשה לפני האפייה

לאיולי

2 חלמונים

2 כוסות שמן זית

מעט מלח

מיץ מחצי ליים

1/2 פלפל צילי חריף קצוץ

3 שיני שום כתוש

כף דבש

כפית שטוחה של צלפים

להכנת הדג

מעט שמן זית

40 גרם חמאה

חופן עלי כוסברה טריים

מיץ מליים שלם

4 שיני שום, כתושות

כפית זרעי כוסברה טרייה

1/2 כפי כורכום

כף דבש

גרדת ליים

2 נתחי דניס טרי, בגודל בינוני

מעט עלי אנדיב לקישוט

אופן ההכנה:

להכנת הפחזניות:

1 מחממים בסיר 200 מ"ל מים עם 100 גרם חמאה, חצי כפית מלח וחצי כפית סוכר. מבשלים עד המסה.

2 מוסיפים את הקמח, השומשום השחור, הכוסברה, כפית מלח וכפית סוכר ומבשלים על אש קטנה, תוך כדי ערבוב ועד לאיחוד וייבוש הבצק.

3 מוסיפים את הביצים תוך כדי טריפה, עד לקבלת מרקם חלק.

4 מצננים את התערובת ומכניסים לתוך שק זילוף עם צנתר בקוטר 1 וחצי ס"מ.

5 מזליפים ליחידות קטנות ובמרווחים נאים. מברישים בביצה.

6 אופים כ-20 דקות, על 190 מעלות. לאחר מכן, מכבים את התנור אך משאירים את המאוורר עם דלת מעט פתוחה על מנת לייבש מעט את הפחזניות.

להכנת האיולי:

1 מערבבים 2 חלמונים בבלנדר. באיטיות מוסיפים 2 כוסות שמן זית, מעט מלח, מיץ מחצי ליים, פלפל צי'לי, שום, דבש וצלפים. ממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

להכנת הדג:

2 מחממים בסיר מעט שמן זית, 40 גרם חמאה, עלי כוסברה, מיץ מליים שלם, שום כתוש, זרעי כוסברה, כורכרום, דבש ומעט גרידת ליים.

3 לאחר בישול מהיר, מוסיפים לסיר 2 נתחי דניס טרי. ממשיכים לבשל עוד כ-9 דקות.

4 לאחר הבישול, מפוררים את נתחי הדג (כמו מרקם של טונה) ומנקים מעצמות.

5 להגשה, מניחים בצלחת הגשה את הפחזניות, מעל את הדג ובוזקים רוטב מעל הכל. לבסוף קוצצים מעט עלי אנדיב ומפזרים מעל.