אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

פלפל ממולא גבינת פטה ובטטות

פלפל ממולא ממש לא מחייב שעות של עמידה במטבח, במיוחד אם המילוי הוא גבינת פטה ובטטות. מנה צמחונית מנצחת ב-20 דקות ו-20 שקלים

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 26/08/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 פלפלים אדומים גדולים

1 חבילת גבינת פטה

1 בטטה בינונית

חופן עלי רוזמרין

מלח

פלפל

שמן זית

להגשה

שמנת חמוצה

לימון

בזיליקום

אופן ההכנה:

1 חוצים את הפלפלים לאורכם, מקלפים את הבטטה ומגררים אותה. אפשר לקצוץ לקוביות, אך זה יאריך את זמן ההכנה. במקביל, מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מערבבים את גבינת הפטה עם הבטטה, המלח והפלפל.

3 מחלקים בערך כף מילוי לכל פלפל, מפזרים פירורי לחם ומתיזים מעט שמן זית על כל יחידה.

4 אופים במשך 15 דקות או עד שפירורי הלחם מזהיבים.

5 מגישים חם עם שמנת חמוצה, לימון ובזיליקום, והכי טוב – בליווי אורז.

>> הבראוניז המושלמים של קתרין הפבורן