צילום׃ עמרי אנדרס צורף
פלפל ממולא גבינת פטה ובטטות
פלפל ממולא ממש לא מחייב שעות של עמידה במטבח, במיוחד אם המילוי הוא גבינת פטה ובטטות. מנה צמחונית מנצחת ב-20 דקות ו-20 שקלים
עמרי אנדרס צורף | mako
| פורסם 26/08/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
4 פלפלים אדומים גדולים
1 חבילת גבינת פטה
1 בטטה בינונית
חופן עלי רוזמרין
מלח
פלפל
שמן זית
להגשה
שמנת חמוצה
לימון
בזיליקום
אופן ההכנה:
1 חוצים את הפלפלים לאורכם, מקלפים את הבטטה ומגררים אותה. אפשר לקצוץ לקוביות, אך זה יאריך את זמן ההכנה. במקביל, מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מערבבים את גבינת הפטה עם הבטטה, המלח והפלפל.
3 מחלקים בערך כף מילוי לכל פלפל, מפזרים פירורי לחם ומתיזים מעט שמן זית על כל יחידה.
4 אופים במשך 15 דקות או עד שפירורי הלחם מזהיבים.
5 מגישים חם עם שמנת חמוצה, לימון ובזיליקום, והכי טוב – בליווי אורז.