ריזוטו סוגי פטריות עם אספרגוס
מתכון של מסעדת קימל
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לאורז:
חצי קילו ריזוטו מסוג אובוריו
2 בצלים
כף חמאה
שתי כפות שמן זית
2 כוסות נוזל ציר עוף צח או לחילופין ציר ירקות
לתערובת הפטריות:
רבע ק"ג סוגי פטריות קצוצות: פורטבלה, שמפיניון, יער, שיטקי ופורצ'י
2 כפות שמן זית
2 כפות חמאה
10 ענפי טימין
מלח ופלפל לפי הטעם
כוס שמנת מתוקה
שבבי גבינת פרמז'ן
להגשה:
אספרגוס טרי מאודה
פטריית פורטבלה בגריל
עירית קצוצה
מלח ים אטלנטי
גרגרי פלפלת אדומה
אופן ההכנה:
1 בסיר בינוני מאדים מעט את הבצלים בתוספת כף חמאה, מוסיפים את האורז, שמן הזית וכוס נוזל ציר עוף צח או לחילופין ציר ירקות (אין שוטפים את האורז ואין מכסים את סיר הבישול). 2. מבשלים ומערבבים על להבה בינונית עד לאידוי הנוזלים. 3. מוסיפים כוס נוספת של נוזל ושל ציר, לאחר מכן ממשיכים לערבב ולאדות. 4. מבשלים כ-20 דקות עד שהאורז נעשה רך, אך לא רך מידי ואין עודפי נוזלים. 5. במחבת נפרדת מטגנים רבע ק"ג סוגי פטריות קצוצות: פורטבלה, שמפיניון, יער, שיטקי ופורצ'י עם 2 כפות שמן זית, 2 כפות חמאה, 10 ענפי תימין, מלח ופלפל לפי הטעם. 6. מוסיפים כוס שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומוסיפים לריזוטו. 7. בוזקים מעל שבבי גבינת פרמז'ן. מגישים עם אספרגוס טרי מאודה, פטריית פורטבלה בגריל, עירית קצוצה, מלח ים אטלנטי וגרגרי פלפלת אדומה.