אוכל
יח``צ׃  יחסי ציבור

קרפצ'יו עגבניות פרובנסל

עם לבנה, זעתר וקרוטונים

יואב בלימן | מסעדת פרידה קאלו | פורסם 21/06/09 
  • זמן עבודהיותר משלוש שעות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

10 עגבניות בשלות, חתוכות לחצאים
4 שיני שום, קלופות ופרוסות
2 ענפי טימין
2 כפות סוכר חום
2 כפות מלח גס
1 כף פלפל שחור
150 מ"ל שמן זית
200 גרם לבנה עיזים/ לבנה אחרת
100 גרם קרוטונים
חופן עלי זעתר מופרדים מהגבעול

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-140 מעלות. 2. מניחים את העגבניות החצויות בתבנית אפיה, כשהעור שלהן כלפי מטה. מפזרים שום פרוס, מלח גס, פלפל שחור, סוכר חום, ענפי טימין וכ-100 מ"ל שמן זית. 3. מכניסים לתנור לכ 3 שעות או עד שהעגבניות מתרככות לגמרי ומאבדות כ 25% מגודלן. מוציאים מהתנור ומצננים אותן. 4. לאחר שהעגבניות הגיעו לטמפרטורת החדר פורסים בעזרת סכין או מסדרים אותן בין שתי ניירות אפייה ודופקים אותן בעזרת פטיש שניצלים. 5. בעזרת 2 כפות יוצרים 3 "הררי לבנה" מעל כל קרפצ'יו, מפזרים קרוטונים, עלי זעתר טריים ובוזקים מעט שמן זית.