אוכל
יח``צ׃ ינאי יחיאל

פולנטה עם גבינות וקרם תירס טרי

פולנטה חלבית עם חמאה, גבינות ותבלינים, מוגשת עם רוטב קרם תירס חלק וטעים

שי ברנדס | מאסטר שף | פורסם 30/11/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לרוטב:

גרעינים משלושה קלחי תירס

2 כוסות חלב

ענף זעתר

ענף מרווה

פלפל שאטה

2 כפות חמאה

לפולנטה:

250 גרם קמח תירס

ליטר וחצי חלב

מלח

מרווה

זעתר טרי

100 גרם חמאה

100 מ"ל שמנת מתוקה

100 גרם פרמזן מגורדת

100 גרם גבינת בושרון

להגשה:

ענף זעתר

ענף מרווה

אופן ההכנה:

1 לרוטב- מבשלים את כל חומרי הרוטב במשך 10 דקות. טוחנים לקרם ומעבירים דרך מסננת דקה תוך כדי מעיכה עם מצקת.

 

2 לפולנטה: מבשלים את החלב עד סף רתיחה. מוסיפים את הפולנטה ומערבבים רבע שעה, עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים את החמאה, הגבינות והתבלינים, ומערבבים.

 

3 להגשה: מטגנים בשמן זית חם עלים מענף זעתר ו-5 עלי מרווה במשך 10 שניות ומוציאים למסננת.

 

4 בצלחת עמוקה שמים כף גדושה מהפולנטה, מסביב יוצקים כמה כפות מרוטב התירס הטרי ומקשטים בעלים המטוגנים.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!