יח``צ׃ ינאי יחיאל
פולנטה עם גבינות וקרם תירס טרי
פולנטה חלבית עם חמאה, גבינות ותבלינים, מוגשת עם רוטב קרם תירס חלק וטעים
שי ברנדס | מאסטר שף
| פורסם 30/11/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
לרוטב:
גרעינים משלושה קלחי תירס
2 כוסות חלב
ענף זעתר
ענף מרווה
פלפל שאטה
2 כפות חמאה
לפולנטה:
250 גרם קמח תירס
ליטר וחצי חלב
מלח
מרווה
זעתר טרי
100 גרם חמאה
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם פרמזן מגורדת
100 גרם גבינת בושרון
להגשה:
ענף זעתר
ענף מרווה
אופן ההכנה:
1 לרוטב- מבשלים את כל חומרי הרוטב במשך 10 דקות. טוחנים לקרם ומעבירים דרך מסננת דקה תוך כדי מעיכה עם מצקת.
2 לפולנטה: מבשלים את החלב עד סף רתיחה. מוסיפים את הפולנטה ומערבבים רבע שעה, עד שמתקבלת תערובת סמיכה. מוסיפים את החמאה, הגבינות והתבלינים, ומערבבים.
3 להגשה: מטגנים בשמן זית חם עלים מענף זעתר ו-5 עלי מרווה במשך 10 שניות ומוציאים למסננת.
4 בצלחת עמוקה שמים כף גדושה מהפולנטה, מסביב יוצקים כמה כפות מרוטב התירס הטרי ומקשטים בעלים המטוגנים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!