אוכל
צילום׃ ארז גולקו, mako אוכל

סינייה כרובית

זה ידוע שלכרובית ולטחינה יש חיבור שחבל על הזמן, אז למה לא לצלות אותן ביחד? לכבוד שעתה היפה של הכרובית, השגנו לכם את המתכון לסינייה של השף ארז גולקו: מנה טבעונית, בריאה, משביעה וסופר טעימה

ארז גולקו | mako אוכל | פורסם 18/11/20 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 94 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית בקוטר 30 ס"מ:

8 עגבניות שרי

2 בצלים גדולים

מלח 

פלפל שחור

שמן זית

כרובית גדולה

חצי כוס טחינה

פטרוזיליה (לא חובה)

כף מיץ לימון להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-150 מעלות.

2 חוצים את עגבניות השרי ומסדרים בתבנית אפייה.

3 פורסים את הבצל לרצועות ומוסיפים לתבנית עם העגבניות.

4 מפזרים על הבצל והעגבניות מלח, פלפל ושמן זית וצולים עד שהעגבניות מתייבשות והבצל משחים (כ-30 דקות).

5 מפרידים את הכרובית לפרחים, שוטפים היטב, משמנים בשמן זית ואופים בחום של 250 מעלות עד שהכרובית משחימה.

6 במקביל מערבבים חצי כוס טחינה עם מים קרים עד שמגיעים למרקם נוזלי כמו חלב.

7 כאשר כל הירקות צלויים, מתחילים להרכיב את המנה: מפזרים את הבצל והכרובית בתבנית עם עומק (אנחנו השתמשנו בקוטר 30), בין לבין מניחים את חצאי העגבניות ומוזגים מעל הכל את הטחינה הנוזלית, כך שהיא תכסה כשני שליש מגובה הכרובית. 

8 מכניסים לתנור ואופים על חום של 250 מעלות במשך 10-15 דקות עד שהטחינה הופכת לסמיכה.

מומלץ להגיש עם פטרוזיליה קצוצה, נגיעה של מיץ לימון ולחם טרי.

>> ואם כבר כרובית - זמן מעולה להיזכר בלביבות כרובית האלה!

המתכון באדיבות הבלוג של ארז ונטאלי גולקו  In My Kitchen

אצלי במטבח - ארז גולקו: בקרו בעמוד הפייסבוק