אוכל
צילום׃ עודד קרני, mako אוכל

עוגת פררו רושה

מכירים את כדורי השוקולד-לוז הטעימים האלו, שתמיד אומרים שמגישים אותם במסיבה אצל השגריר? תאימינו או לא, אבל אביבה מכינה מהם עוגה סופר ממכרת.

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 07/12/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 50 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לעוגה

180 גרם סוכר (כוס 1 פחות 2 כפות)

1 שקית סוכר וניל

125 גרם חמאה רכה

5 ביצים

350 גרם קמח (2.5 כוסות)

1 שקית אבקת אפייה

100 גרם אגוזי לוז טחונים דק (כוס 1 ועוד 3 כפות)

1/2 כוס חלב

16 כדורי פררו רושה

לציפוי

150 גרם שוקולד חלב

50 גרם חמאה

16 כדורי פררו רושה לקישוט (אופציה)

אופן ההכנה:

1 מקציפים את הסוכר, סוכר הוניל והחמאה במיקסר. מוסיפים את את הביצים בהדרגה, וממשיכים להקציף.

2 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אגוזי לוז וחלב, ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.

3 חוצים בעזרת סכין את כדורי הפררו רושה (הם נשברים וזה בסדר) ומוסיפים לתערובת העוגה.

4 מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-40 עד 50 דקות. מצננים על רשת.

5 מכינים את הציפוי: בסיר כפול (בן מארי) ממיסים את השוקולד עם החמאה, ומוזגים על כל העוגה מהמרכז החוצה. רצוי להניח את הרשת מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה, כך כל עודפי השוקולד נשמרים.

6 מקשטים בכדורי פררו רושה ,ומגישים.