עוגת פררו רושה
מכירים את כדורי השוקולד-לוז הטעימים האלו, שתמיד אומרים שמגישים אותם במסיבה אצל השגריר? תאימינו או לא, אבל אביבה מכינה מהם עוגה סופר ממכרת.
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לעוגה
180 גרם סוכר (כוס 1 פחות 2 כפות)
1 שקית סוכר וניל
125 גרם חמאה רכה
5 ביצים
350 גרם קמח (2.5 כוסות)
1 שקית אבקת אפייה
100 גרם אגוזי לוז טחונים דק (כוס 1 ועוד 3 כפות)
1/2 כוס חלב
16 כדורי פררו רושה
לציפוי
150 גרם שוקולד חלב
50 גרם חמאה
16 כדורי פררו רושה לקישוט (אופציה)
אופן ההכנה:
1 מקציפים את הסוכר, סוכר הוניל והחמאה במיקסר. מוסיפים את את הביצים בהדרגה, וממשיכים להקציף.
2 מוסיפים קמח, אבקת אפייה, אגוזי לוז וחלב, ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
3 חוצים בעזרת סכין את כדורי הפררו רושה (הם נשברים וזה בסדר) ומוסיפים לתערובת העוגה.
4 מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-40 עד 50 דקות. מצננים על רשת.
5 מכינים את הציפוי: בסיר כפול (בן מארי) ממיסים את השוקולד עם החמאה, ומוזגים על כל העוגה מהמרכז החוצה. רצוי להניח את הרשת מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה, כך כל עודפי השוקולד נשמרים.
6 מקשטים בכדורי פררו רושה ,ומגישים.