אוכל

כבש בקארי הודי

טעמי הקארי מושלמים עם בשר הכבש ויוצרים ביחד מנה מנצחת

עמנואל רוזנצוייג | mako אוכל | פורסם 13/12/11 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

800 גרם כתף כבש, חתוך לקוביות ונקי משומן

2 בצלים גדולים חתוכים לרבעים ופרוסים דק

כף גרגרי כוסברה יבשים

2 תרמילי הל

שני זרעי ציפורן

כפית גרגרי כמון

שמן קנולה או תירס (לא להשתמש בשמן זית או שמן אחר בעל טעם מודגש)

2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ דק

חצי פלפל צ'ילי אדום או ירוק נקי מזרעים, קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק

רבע כפית כורכום

חצי ליטר ציר עוף או כבש או מים

חצי כוס שמנת מתוקה או קרם קוקוס

חצי כוס כוסברה טרייה קצוצה

מלח ופלפל שחור

לתוספות

מיכל קרם קוקוס

2 מלפפונים חתוכים דק

2 כפות נענע קצוצה

2 עגבניות

רבע בצל סגול קצוץ דק

רבע פלפל חריף קצוץ דק

3 כפות כוסברה טרייה קצוצה דק

3 בננות חתוכות לאורך לארבע ואז לפרוסות

מיץ מליים אחד (או לימון)

2 כפות שבבי קוקוס מיובש

אופן ההכנה:

1 בסיר יבש קולים את גרגרי הכוסברה, הציפורן, ההל והכמון במשך דקה תוך כדי ערבוב (כך משתחררים הטעמים והארומה החזקה שלהם).

2 מעבירים למכתש וכותשים דק.

3 באותו סיר מטגנים את הבצלים עד להזהבה עדינה, רק להוצאת הקרמל. לא לשרוף אותם. שומרים את הבצל המטוגן בצד.

4 מוסיפים שמן ומטגנים מחצית מקוביות הכבש, עד שמתחילים להשחים מכל צד. מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם. מוציאים לקערה וממשכים לטגן את שאר הבשר.

5 מחזירים לסיר את כל הבשר, הבצל המטוגן והתבלינים הכתושים ומערבבים.

6 מוסיפים ג'ינג'ר וצ'ילי קצוצים, קצת כורכום ושום קצוץ ומערבבים במשך דקה.

7 מוספים ציר עוף או כבש או מים ואת השמנת או קרם הקוקוס.

8 מכסים, מרתיחים ומקטינים את האש. מבשלים שעה ורבע על אש נמוכה.

9 עם סיום הבישול, לפני ההגשה, קוצצים כוסברה טרייה ומערבבים בעדינות.

10 מגישים עם אורז לבן ועם מספר תוספות בקעריות נפרדות.