תפוחי אדמה בתנור
צודק מי שאומר שתפוחי אדמה בתנור תמיד טעימים, אבל יותר צודק מי שאומר שיש טעים - ויש מעלף. המתכון הזה מעלף לגמרי, בזכות תערובת קלילה של חרדל, שמן זית, שום ולימון שבה נעטפים התפודים. ואפילו לא צריך לקלף!
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
אין, אין, אין ארוחה בלי תפוחי אדמה. קל וחומר ארוחת פסח, שגם ככה נגרעו ממנה פחמימות רבות. אם תשאלו חובבי תפודים הם יגידו שתפוחי אדמה אפויים או צלויים בתנור נפלאים כמעט בכל מצב, גם ככה סתם בלי שום דבר, על מצע מלח גס. למרות זאת כדאי לשים לב לחומרי הגלם, שמוציאים מהם את המיטב.
תפוחי האדמה: בוחרים תפודים מאותו סוג ופחות או יותר באותו גודל, כדי שהאפייה תהיה אחידה. לא מקלפים, כי זה יותר טעים וגם שומר על הצורה שלהם, כך שהם לא מתפרקים. זנים מתאימים: דזירה (אדום) ומוצרט (צהבהב).
תיבול: חובה מלח, להדגשת המתיקות, שמן (מעדיפה זית), דבש ולימון שמעניקים יחד קרמליות נפלאה. אלה חוברים כאן לחרדל דיז'ון ולעוד כמה נותני טעם שיוצרים תפוחי אדמה בלתי נשכחים, באחריות.
הכנה מראש: פחות מומלצת, אבל אם אין ברירה חשוב לקחת בחשבון את החימום החוזר ולהוציא אותם מהתנור כשהם רכים אבל לא שחומים. את ההשחמה תשאירו לחימום.
מרכיבים (8 מנות):
קילו תפוחי אדמה, שטופים היטב וחתוכים לפלחים
חצי כוס חרדל דיז'ון עם גרגרים
רבע כוס שמן זית
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
כף דבש
2-3 שיני שום, כתושות
כף עלי תימין או אורגנו
קליפה מגוררת מלימון אחד (לא חובה, אבל מומלץ)
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים את פלחי תפוחי האדמה בקערה גדולה.
2 מערבבים בקערית את יתר המרכיבים. מוסיפים לקערה עם תפוחי האדמה ומערבבים היטב לציפוי מושלם ואחיד.
3 מחלקים את תפוחי האדמה בין שתי תבניות, משטחים לשכבה אחת ואופים 25-20 דקות. מחליפים בין התבניות ואופים עוד 25-20 דקות, עד שהכל שחום במידה שווה.