תמונת AVI׃ mako
מישוויה
לחם מרוקאי עם סלט ערבי חריף. הכיף האמיתי הוא לנגב את הסלט הזה עם חתיכות מהלחם ופשוט ללקק את האצבעות
יוסי אזולאי | מאסטר שף
| פורסם 01/09/11
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחמישים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
לבצק
1 ק"ג קמח
50 גרם שמרים טריים
2 כוסות מים פושרים
1 כף סוכר
1 כף מלח
שמן זית (בערך כשליש כוס)
לסלט משווייה
3 עגבניות קלופות (רצוי קלויות)
1 פלפל ירוק חריף קלוי
2 שיני שום קצוצות דג
מלח
שמן רגיל
אופן ההכנה:
הכנת הלחם:
1 מחממים את התנור לטמפרטורה מכסימלית.
2 מערבבים את השמרים עם המים הפושרים.
3 מוסיפים קמח וסוכר ולשים כדקה.
4 מוספים מלח ולשים היטב עוד כ-5-6 דקות.
5 מניחים את הבצק בקערה ועוטפים אותו בשמן זית.
6 מתפיחים מספר דקות.
7 בוצעים חתיכת בצק ומרדדים אותו לגליל דק (בעובי 2 ס"מ).
8 מקפלים את הגליל לצורת שבלול אליפטי.
9 טובלים בקערת מים ומניחים בתבנית.
10 אופים כ-10 דקות עד להזהבה עמוקה של הלחם.
הכנת הסלט:
1 מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומרסקים בתנועת מעיכה את העגבניות.
2 פותחים את הלחם ומניחים מעליו מהסלט.
3 יוצקים מעט שמן מעל ומגישים מיד.