אוכל
תמונת AVI׃ mako

מישוויה

לחם מרוקאי עם סלט ערבי חריף. הכיף האמיתי הוא לנגב את הסלט הזה עם חתיכות מהלחם ופשוט ללקק את האצבעות

יוסי אזולאי | מאסטר שף | פורסם 01/09/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לבצק

1 ק"ג קמח

50 גרם שמרים טריים

2 כוסות מים פושרים

1 כף סוכר

1 כף מלח

שמן זית (בערך כשליש כוס)

לסלט משווייה

3 עגבניות קלופות (רצוי קלויות)

1 פלפל ירוק חריף קלוי

2 שיני שום קצוצות דג

מלח

שמן רגיל

אופן ההכנה:

הכנת הלחם:

1 מחממים את התנור לטמפרטורה מכסימלית.

2 מערבבים את השמרים עם המים הפושרים.

3 מוסיפים קמח וסוכר ולשים כדקה.

4 מוספים מלח ולשים היטב עוד כ-5-6 דקות.

5 מניחים את הבצק בקערה ועוטפים אותו בשמן זית.

6 מתפיחים מספר דקות.

7 בוצעים חתיכת בצק ומרדדים אותו לגליל דק (בעובי 2 ס"מ).

8 מקפלים את הגליל לצורת שבלול אליפטי.

9 טובלים בקערת מים ומניחים בתבנית.

10 אופים כ-10 דקות עד להזהבה עמוקה של הלחם.

הכנת הסלט:

1 מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומרסקים בתנועת מעיכה את העגבניות.

2 פותחים את הלחם ומניחים מעליו מהסלט.

3 יוצקים מעט שמן מעל ומגישים מיד.