אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

תפוח אדמה שנדרס כמו במזנון

תסמכו על אייל שני שימציא דרך יצירתית להגיש תפוחי אדמה, והפעם: לדרוס אותם (עם הרוטב) במערוך בין שני דפי אפייה. התוצאה? טעימה בטירוף, למישהו היה ספק?

אייל שני | mako אוכל | פורסם 23/05/21 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 תפוח אדמה גדול או שניים בינוניים

לרוטב:

1 גביע שמנת חמוצה של פעם

2 בצלים ירוקים, קצוצים לטבעות דקות

2 ענפי שמיר, קצוצים דק דק

1 שן שום, קלופה ומגוררת

מלח ים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוח האדמה במים רותחים מומלחים עד שהוא כמעט מוכן. מסננים.

2 אופים בתנור בטמפרטורה גבוהה עד שתפוח האדמה מזהיב.

3 מערבבים היטב בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב.

4 הרכבת המנה: פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומניחים עליו את תפוח האדמה. חוצים אותו לאורכו כך שייפתח כמו פרפר שכנפיו אינן מנותקות.

5 בעזרת כף מוזגים לתוך תפוח האדמה 2 כפות מן השמנת החמוצה, וסוגרים את כנפי הפרפר כך שתפוח האדמה נראה שוב שלם.

6 מניחים מלמעלה נייר אפייה נוסף ובעזרת מערוך מרדדים את תפוח האדמה עד שהוא מתפשט על פני הנייר ומגיע לעובי של כ-3 מ"מ.

7 מסירים את נייר האפייה העליון ואוכלים מיד בכף.