צילום׃ עמרי אנדרס צורף
בלינצ'ס ברוטב פטריות
מנת פתיחה חגיגית ואלגנטית, בכלום זמן וכלום כסף
עמרי אנדרס צורף | mako
| פורסם 21/05/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (20 מנות):
3/4 כוס קמח
3/4 כוס חלב
3 ביצים
5 גרם אבקת אפייה
לרוטב
חצי מארז פטריות פורטבלה בינוניות (בערך 3-4 פטריות)
100 מ"ל שמנת מתוקה 10-15%
תימין
מלח, פלפל לבן
2 כפות ציר פטריות או חצי תיבולית פטריות
1 כפית שמן קנולה
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הרוטב: קוצצים את הפטריות ומטגנים במעט שמן (כפית אחת לערך). מוסיפים את הציר או התיבולית ומבשלים 3-4 דקות, עד שכל הנוזלים יוצאים מהפטריות.
2 מוסיפים תימין ומתבלים לפי הטעם.
3 מוסיפים את השמנת ומרתיחים.
4 מסירים מהאש ומסננים למוצקים ונוזלים.
5 מכינים את הבלינצ'ס: טורפים יחד את כל מרכיבים. מחממים טוב טוב מחבת גדולה.
6 יוצקים חצי מצקת מהבלילה למחבת הלוהטת.
7 מטגנים דקה מכל צד, ומוציאים לצלחת.
8 מסדרים את הבלינצ'ס על צלחת הגשה, לצדם מסדרים את הפטריות שסיננו, ולידן צלוחית רוטב.