אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

בלינצ'ס ברוטב פטריות

מנת פתיחה חגיגית ואלגנטית, בכלום זמן וכלום כסף

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 21/05/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

3/4 כוס קמח
3/4 כוס חלב
3 ביצים
5 גרם אבקת אפייה

לרוטב

חצי מארז פטריות פורטבלה בינוניות (בערך 3-4 פטריות)
100 מ"ל שמנת מתוקה 10-15%
תימין
מלח, פלפל לבן
2 כפות ציר פטריות או חצי תיבולית פטריות
1 כפית שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הרוטב: קוצצים את הפטריות ומטגנים במעט שמן (כפית אחת לערך). מוסיפים את הציר או התיבולית ומבשלים 3-4 דקות, עד שכל הנוזלים יוצאים מהפטריות.

2 מוסיפים תימין ומתבלים לפי הטעם.

3 מוסיפים את השמנת ומרתיחים.

4 מסירים מהאש ומסננים למוצקים ונוזלים.

5 מכינים את הבלינצ'ס: טורפים יחד את כל מרכיבים. מחממים טוב טוב מחבת גדולה.

6 יוצקים חצי מצקת מהבלילה למחבת הלוהטת.

7 מטגנים דקה מכל צד, ומוציאים לצלחת.

8 מסדרים את הבלינצ'ס על צלחת הגשה, לצדם מסדרים את הפטריות שסיננו, ולידן צלוחית רוטב.