צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
אורז חגיגי עם עגבניות מיובשות וצנוברים
יודעים מה מקסים באורז? שכשאוהבים אותו, הוא יודע להחזיר אהבה. שדרגו את האורז הלבן בכמה תוספות פשוטות - ותקבלו תוספת חגיגית נפלאה, בהכי מעט מאמץ שאפשר
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 04/03/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
2 כוסות אורז בסמטי
1 בצל, קצוץ
3 כפות שמן זית
2 כפות צנוברים
חצי כוס סלרי קצוץ
כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס עגבניות מיובשות, חתוכות לקוביות או לרצועות דקות
מלח
פלפל שחור
4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
1 מטגנים את הבצל בסיר עמוק עד שהוא מזהיב. מוסיפים את האורז והצנוברים ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את הסלרי, הפטרוזיליה והעגבניות המיובשות.
2 ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את המים הרותחים.
3 מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שאין מים בקרקעית הסיר. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 5 דקות נוספות. מערבבים ומגישים.
לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל