אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

אורז חגיגי עם עגבניות מיובשות וצנוברים

יודעים מה מקסים באורז? שכשאוהבים אותו, הוא יודע להחזיר אהבה. שדרגו את האורז הלבן בכמה תוספות פשוטות - ותקבלו תוספת חגיגית נפלאה, בהכי מעט מאמץ שאפשר

אינס שילת ינאי | mako אוכל | פורסם 04/03/10 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

2 כוסות אורז בסמטי

1 בצל, קצוץ

3 כפות שמן זית

2 כפות צנוברים

חצי כוס סלרי קצוץ

כוס פטרוזיליה קצוצה

רבע כוס עגבניות מיובשות, חתוכות לקוביות או לרצועות דקות

מלח

פלפל שחור

4 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1 מטגנים את הבצל בסיר עמוק עד שהוא מזהיב. מוסיפים את האורז והצנוברים ומטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים את הסלרי, הפטרוזיליה והעגבניות המיובשות.

2 ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את המים הרותחים.

3 מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שאין מים בקרקעית הסיר. מכבים את האש ומשאירים מכוסה 5 דקות נוספות. מערבבים ומגישים.

לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל