קראמבל דובדבנים וריקוטה
כן, אנחנו מכירים קראמבל, למעשה זה הקינוח הקבוע שלנו לימים שבהם אין לנו חשק להכין קינוח. אבל רגע - קראמבל גבינה? את זה אנחנו חייבים לנסות (ועדיף עם כדור גלידה בצד)
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לדובדבנים:
500 גרם דובדבנים מגולענים חצויים
50 גרם אבקת סוכר
למלית הגבינה:
500 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
40 גרם דבש
חצי כפית מחית או תמצית וניל איכותית
אופציה: 50 גרם שזיפים או משמשים מיובשים, קצוצים דק
לקראמבל:
200 גרם חמאה קרה
130 גרם סוכר לבן
50 גרם סוכר דמררה
200 גרם קמח
100 גרם שקדים טחונים מולבנים
רבע כפית קינמון
2 גרם מלח דק
חצי כפית מחית או תמצית וניל איכותית
50 גרם שקדים פרוסים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות בתוכנית טורבו.
2 שכבת הדובדבנים: מערבבים בקערה דובדבנים מגולענים חצויים עם אבקת סוכר. מסדרים בשכבה אחידה בתוך קערת הגשה המתאימה לאפייה או בתבנית בקוטר 22-24 ס"מ.
3 מלית הגבינה: מערבבים בקערה את כל החומרים ומסדרים בשכבה אחידה על שכבת הדובדבנים.
4 הקראמבל: מערבלים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים מלבד השקדים הפרוסים, עד ליצירת פירורים. מוציאים את הפירורים לקערה, מוסיפים את השקדים הפרוסים ומערבבים היטב. מסדרים את שכבת הקראמבל על שכבת הגבינה.
5 אופים 30-35 דקות, עד להזהבת הפירורים.
* מומלץ להגיש חם עם גלידת פיסטוק.
אלון שבו (@alon_shabo) הוא שף קונדיטור, מוביל סדנאות קונדיטוריה ומייעץ למסעדות; נורית קריב (@nuritkariv_) היא סטייליסטית מזון וארט דיירקטורית מהמובילות בישראל; נועה קסטל (@kastelnoa) וגיא כהן (@guycophoto) הם צלמי מזון ובעלי סטודיו משותף לצילום.