צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור
פנקוטה פיסטוק
מתכון לקינוח איטלקי מפנק ומרשים: קרם שמנת מבושל עם מחית פיסטוק. נפלא לאירוח או לארוחת חג הפסח
אמיר מרקוביץ | מסעדת איטלקיה בתחנה
| פורסם 15/03/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהרבע שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (5 מנות):
חצי ליטר חלב
750 מ"ל שמנת מתוקה 42 אחוז
120 גרם מחית פיסטוק (להשיג בחנויות המתמחות)
150 גרם סוכר (שלושת רבעי כוס)
15 גרם אבקת ג'לטין
100 מ"ל מים
אופן ההכנה:
1 מחממים בסיר את החלב והשמנת עד לנקודת רתיחה.
2 מוסיפים את מחית הפיסטוק והסוכר, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
3 מערבבים את הג'לטין עם המים בסיר על אש נמוכה, מחממים עד לקבלת תערובת אחידה ומערבבים עם תערובת החלב והפיסטוק.
4 שופכים לכוסות ומצננים במקרר כ-3 שעות, עד שהפנקוטה יציבה וקשה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!