אוכל
צילום׃ דנה בר-אל שוורץ

חריימה

תבשיל דגים אדום, חריף ומשובח - גאוותם של יוצאי לוב

גיל חובב | | פורסם 28/07/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 96 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

שיניים קלופות מראש שום אחד
2 כפות שמן
1 כף גדושה פפריקה חריפה
1 כף כרוויה
1 כפית כמון
קורט מלח
8 פרוסות עבות של דג לוקוס
חצי כוס שמן
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
1 כוס מים רותחים
1 פלפל ירוק חריף פרוס דק

אופן ההכנה:

1 מרסקים היטב במעבד מזון את שיני השום, השמן התבלינים והמלח. 2. מחממים את חצי כוס השמן בסיר רחב ומטגנים בה מעט, אגב ערבוב נמרץ, את מחית התבלינים, עד שהיא מתכהה. 3. מוסיפים את רסק העגבניות והמים ומערבבים. 4. מניחים את פרוסות הדג בסיר והופכים אותן פעם-פעמיים כדי שתיטבלנה היטב ברוטב. מוודאים שיש בסיר די רוטב כדי כיסוי הדג. אם אין – מוסיפים מעט מים חמים. מביאים לרתיחה. 5. מנמיכים להבה, מפזרים את פרוסות הפלפל החריף מעל, מכסים ומבשלים על אש קטנה רבע שעה. 6. מגישים חם.

*מדי יום שישי מתקיים בקניון CINEMALL בחיפה "שוק&COOK", שוק אוכל וסדנאות בישול עם שפים מובילים. המתכון הנ"ל לקוח מתוך סדנה עם השף גיל חובב.