אוכל
תמונת AVI׃ mako

דג חנוט בירקות עם קארי על איטריות

נקודת המפגש של המנה המשגעת הזו היא היכן שהוא בין ישראל למזרח הרחוק. כל כך מעניין וטעים, אל תפספסו

שי סרמני | מאסטר שף | פורסם 17/09/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לדג במעטפת

1 ג'ינג'ר קלוף (גודל של ביצה בערך)

2 שיני שום קלופות

קליפה מרבע לימון (רק החלק הצהוב)

1 כפית קארי ירוק

½ כפית מלח ים

½ כפית פלפל שחור

2 עלי כפיר ליים

2 כפות כוסברה קצוצה גס

1/3 כוס שמן זית

1 דג לברק מנוקה מקשקשים וחלקי פנים מיותרים

כ-25 עלי בזיליקום גדולים ללא גבעול

15 דפי חציל דקים חצויים לאורכם, מטוגנים קלות בשמן זית ומנוקזים משומנים עודפים (לאחר טיגון יש להניח על נייר סופג)

6 בצלים ירוקים מנוקים מעלים, יבשים ושטופים, פרוסים לאורכם לחצי, חלוטים כ-1-2 דקות במים רותחים

חוט קשירה

לאטריות

½2 כוסות קמח מנופה

3 ביצים

½ כף שמן זית

1 כפית מלח

½ כוס עלי תרד טריים קצוצים קטן

כף מלח

להקפצה בווק

1/3 כוס שמן קנולה

1 כוס בצל ירוק חתוך למקלות באורך 2 ס"מ

2 שיני שום מגורדות

1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר בפומפייה

1/3 כוס מי בישול של אטריות

1 כוס ביצה מקושקשת (בערך מ-4-5 ביצים)

1 כוס עלי בזיליקום טריים

1 כוס עלי תרד טריים

½ כוס עלי כוסברה טרייה, קצוצה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

לרוטב הקוקוס

1 כף שמן קנולה

½ כפית ג'ינג'ר טרי כתוש

½ כפית שום כתוש

3/4 כוס חלב קוקוס

1 עלה כפיר ליים

1-2 כפות קארי ירוק (תלוי במידת החריפות)

½ כפית מלח

½ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

הדג העטוף:

1 בעזרת מכתש מועכים למשחה ג'ינג'ר, שום, קליפת לימון, קארי ירוק, מלח, פלפל שחור, עלי כפיר ליים וכוסברה.

2 מוסיפים את השמן ומערבבים לעיסה אחידה.

3 מורחים את הדג בתערובת מבחוץ ומבפנים, מרפדים בעלי הבזיליקום.

4 שוזרים את החצילים והבצל הירוק למעין שמיכת שתי וערב, ועוטפים את הדג כאשר ראש הדג נשאר חשוף. בעזרת חבל מהדקים וקושרים את השמיכה אל הדג.

5 מברישים בתערובת, אופים בתנור שחומם מראש ל- 240 מעלות במשך 25 דקות.

6 מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ואופים כ- 20 דקות נוספות.

7 מוציאים מהתנור ומצננים מעט. בעזרת מספריים מתירים את החוט.

האטריות:

1 בקערת המערבל מניחים קמח מנופה, יוצרים גומה ומוסיפים ביצים, שמן זית, מלח ותרד. מערבלים.

2 לשים לבצק גמיש ואחיד (ניתן להוסיף קצת קמח במידת הצורך), מכסים בניילון נצמד ומניחים למנוחה בת שעה במקרר.

3 חוצים את הבצק ל-2 כדורים.

4 בעזרת מכונת פסטה מרדדים כל כדור לעלה בעובי בינוני וארוך.

5 בעזרת צידה השני של מכונת הפסטה חותכים את העלה לאטריות ארוכות (בכל שלב יש לקמח את הבצק ואת האטריות היטב למניעת הידבקותן).

6 מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים וכף מלח כ-3-4 דקות, מסננים ויוצקים כף שמן זית למניעת הדבקות האטריות.

הקפצת האטריות:

1 במחבת גדולה או בווק מחממים היטב את השמן.

2 מוסיפים במהירות בצל ירוק ומערבבים, מוסיפים שום וג'ינג'ר ומערבבים שוב. מוסיפים את האטריות ואת מי הבישול ומקפיצים כדקה.

3 מוסיפים ביצה מקושקשת, עלי בזיליקום, עלי תרד ואת הכוסברה הקצוצה. מקפיצים כ-2 דקות נוספות.

4 מתבלים במלח ופלפל.

אופן הכנת רוטב הקוקוס והקארי הירוק:

1 בסיר קטן מחממים שמן, מוסיפים ג'ינגר ושום, ומטגנים קלות. מוסיפים את חלב הקוקוס ואת עלה הכפיר ליים ומבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות.

2 מוסיפים קארי ירוק, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב אל חלב הקוקוס החם. מבשלים כ-5 דקות נוספות.

הגשה:

בצלחת מוארכת עורמים מהאטריות בסגנון פאד-טאי, עליהן משעינים את הדג ויוצקים מעל כמות נדיבה מן הרוטב. מעטרים בפלח לימון ועלי כוסברה טריים.