אוכל
צילום׃ istockphoto

צלעות טלה בדבש ושום

מתכון של מסעדת El Gaucho

| rest | פורסם 15/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 21 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

6 יחידות צלעות טלה

לרוטב

300 גרם דבש
¾ כוס חומץ
¾ כוס ציר בקר
2 כפות שום כתוש
1 כפית פלפל גרוס
1 כוס סויה
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים
1 כפית זנגוויל טחון
1 כף קורנפלור מהול ב-1/3 כוס מים קרים

אופן ההכנה:

1 מניחים בסיר בינוני את כל חומרי הרוטב, מלבד תערובת המים והקורנפלור, ומביאים לרתיחה.2. מוסיפים את תערובת הקורנפלור, מביאים שוב לרתיחה וממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך.3. צולים את צלעות הטלה על מחבת כבדה ולוהטת או מעל גריל פחמים עד למידת העשייה הרצויה.4. במחבת רחבה מחממים את הרוטב, מוסיפים את הצלעות הצלויות ומקפיצים יחד עד שהרוטב עוטף את הצלעות.5. מסדרים את הצלעות במרכז צלחת הגשה ויוצקים מעל מעט מהרוטב, מקשטים בעירית קצוצה ומגישים חם.