קציצות בקר וחצילים ברוטב עגבניות
אז נכון, היו לנו הרבה מתכוני קציצות במשך השנים אבל כאלו עוד לא טעמתם. פשוט וכל כך טעים
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
500 גר בשר בקר טחון
1 חציל קלוי קצוץ
2 ביצים
1/3 כוס פירורי לחם
מלח
פלפל
1 כפית אבקת מרק
שמן לטיגון
2/3 כוס פירורי לחם לטיגון
לרוטב
8 עגבניות בינוניות קלופות ומגורדות
2 שיני שום קלופות וחצויות לאורכן
3 כפות שמן זית
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה:
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי תערובת הקציצות, מפלפלים וממלחים.
2 מחממים שמן במחבת. את 2/3 כוס פירורי הלחם משטחים בצלחת עמוקה,
3 יוצרים כדורים מתערובת הקציצות, מגלגלים בצלחת עם פירורי הלחם, משטחים מעט ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, לצורך קבלת קרום זהוב.
הרוטב:
1 בסיר רחב מטגנים בשמן זית את שיני השום. לאחר חצי דקה מוסיפים את העגבניות המגורדות לסיר, מפלפלים וממלחים, מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
2 מסדרים ברוטב את הקציצות המטוגנות וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות. במידה וצריך – לפלפל ולהמליח לפי הטעם. מומלץ להגיש עם לחם טרי.
סימון תזונתי עבור מנת הגשה:
אנרגיה | 654 אנרגיה |
חלבונים | 42 גרם |
פחמימות | 38 גרם |
שומנים | 37 גרם |