אוכל
תמונת AVI׃ mako

קציצות בקר וחצילים ברוטב עגבניות

אז נכון, היו לנו הרבה מתכוני קציצות במשך השנים אבל כאלו עוד לא טעמתם. פשוט וכל כך טעים

רוית מטרסו | מאסטר שף | פורסם 06/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 137 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גר בשר בקר טחון

1 חציל קלוי קצוץ

2 ביצים

1/3 כוס פירורי לחם

מלח

פלפל

1 כפית אבקת מרק

שמן לטיגון

2/3 כוס פירורי לחם לטיגון

 

לרוטב

8 עגבניות בינוניות קלופות ומגורדות

2 שיני שום קלופות וחצויות לאורכן

3 כפות שמן זית

פלפל שחור

מלח

 

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי תערובת הקציצות, מפלפלים וממלחים.

2 מחממים שמן במחבת. את 2/3 כוס פירורי הלחם משטחים בצלחת עמוקה,

3 יוצרים כדורים מתערובת הקציצות, מגלגלים בצלחת עם פירורי הלחם, משטחים מעט ומטגנים כ-2 דקות מכל צד, לצורך קבלת קרום זהוב.

הרוטב:

1 בסיר רחב מטגנים בשמן זית את שיני השום. לאחר חצי דקה מוסיפים את העגבניות המגורדות לסיר, מפלפלים וממלחים, מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.

2 מסדרים ברוטב את הקציצות המטוגנות וממשיכים לבשל כ-10 דקות נוספות. במידה וצריך – לפלפל ולהמליח לפי הטעם. מומלץ להגיש עם לחם טרי.

סימון תזונתי עבור מנת הגשה:

אנרגיה 654 אנרגיה
חלבונים 42 גרם
פחמימות 38 גרם
שומנים 37 גרם

לטבלה המלאה

הערכים התזונתיים באדיבותערכים תזונתיים למתכוןעלולה להיות סטייה בנתונים

>> למתכוני התכנית הראשונה של העונה החדשה