צילום׃ דרור כץ
מרק עגבניות של פסקל פרץ רובין
בתוספת עדשים ואורז למרק עשיר ומפנק לחורף חם
פסקל פרץ-רובין | http://www.pascalpr.co.il/
| פורסם 30/12/09
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (8 מנות):
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לרצועות דקות
5 עגבניות בינוניות, פרוסות
1 כף רסק עגבניות
חצי כפית מלח (או לפי הטעם)
רבע כפית פפריקה חריפה
קורט פפריקה מתוקה
רבע כפית פלפל לבן, טחון
7-6 כוסות מים
1 כוס עדשים אדומות
חצי עד שלושת רבעי כוס אורז
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר רחב וגדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד גוון חום זהבהב.
2 מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, מלח ותבלינים ומבשלים כ-5 דקות.
3 ממלאים את הסיר במים עד מחצית גובהו. שוטפים היטב את העדשים ומוסיפים לסיר. מכסים ומביאים לרתיחה. מערבבים וממשיכים לבשל עוד 20 דקות.
4 מוסיפים את האורז, בוחשים ומוסיפים כ-3/4 כוס מים. מכסים ומבשלים במשך 25-20 דקות,עד שהאורז רך ותפוח.