אוכל
צילום׃ דרור כץ

מרק עגבניות של פסקל פרץ רובין

בתוספת עדשים ואורז למרק עשיר ומפנק לחורף חם

פסקל פרץ-רובין | http://www.pascalpr.co.il/ | פורסם 30/12/09 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 82 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

4 כפות שמן זית

1 בצל גדול, חתוך לרצועות דקות

5 עגבניות בינוניות, פרוסות

1 כף רסק עגבניות

חצי כפית מלח (או לפי הטעם)

רבע כפית פפריקה חריפה

קורט פפריקה מתוקה

רבע כפית פלפל לבן, טחון

7-6 כוסות מים

1 כוס עדשים אדומות

חצי עד שלושת רבעי כוס אורז

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר רחב וגדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד גוון חום זהבהב.

2 מוסיפים עגבניות, רסק עגבניות, מלח ותבלינים ומבשלים כ-5 דקות.

3 ממלאים את הסיר במים עד מחצית גובהו. שוטפים היטב את העדשים ומוסיפים לסיר. מכסים ומביאים לרתיחה. מערבבים וממשיכים לבשל עוד 20 דקות.

4 מוסיפים את האורז, בוחשים ומוסיפים כ-3/4 כוס מים. מכסים ומבשלים במשך 25-20 דקות,עד שהאורז רך ותפוח.