תבשיל צוואר טלה
מנה עיקרית שכולם ידברו עליה הרבה אחרי הארוחה. בשר רך בבישול ארוך, עם ירקות, מרווה והמון טעמים מדהימים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
12 פרוסות צוואר טלה בעובי 3 ס"מ כל אחת
שמן זית
מלח
פלפל שחור
3 גזרים, חתוכים לקוביות גדולות
2 בצלים, חתוכים לקוביות גדולות
2 ראשי שומר, חתוכים לשישה פלחים כל אחד
1 כרשה, חתוכה גס
ראש שום
3 עלי מרווה
12 בצלים קטנים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1 מחממים שמן בסיר גדול. מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב ויפה. מוציאים.
2 מוסיפים מעט שמן לסיר, ומטגנים את הגזר תוך כדי ערבוב. כשהגזר מתקרמל (זה לוקח כ-10 דקות) מוסיפים את הבצל, השומר והכרשה.
3 מאדים-מטגנים את הירקות 5-7 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את ראש השום (בשלמותו) ועלי המרווה.
4 מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים מים עד 3 ס"מ מעל הבשר. מביאים לרתיחה.
5 מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומניחים לבישול של 4 שעות. אחרי 3 שעות וחצי אפשר להוסיף 12 בצלים קטנים, קלופים.
6 בתום 4 השעות מעבירים את הסיר לתנור שחומם ל-200 מעלות, לחצי שעה נוספת (ללא מכסה).
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!