אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

תבשיל צוואר טלה

מנה עיקרית שכולם ידברו עליה הרבה אחרי הארוחה. בשר רך בבישול ארוך, עם ירקות, מרווה והמון טעמים מדהימים

חיים כהן | mako אוכל | פורסם 17/03/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 196 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

12 פרוסות צוואר טלה בעובי 3 ס"מ כל אחת

שמן זית

מלח

פלפל שחור

3 גזרים, חתוכים לקוביות גדולות

2 בצלים, חתוכים לקוביות גדולות

2 ראשי שומר, חתוכים לשישה פלחים כל אחד

1 כרשה, חתוכה גס

ראש שום

3 עלי מרווה

12 בצלים קטנים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1 מחממים שמן בסיר גדול. מתבלים את הבשר במלח ופלפל ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב ויפה. מוציאים.

2 מוסיפים מעט שמן לסיר, ומטגנים את הגזר תוך כדי ערבוב. כשהגזר מתקרמל (זה לוקח כ-10 דקות) מוסיפים את הבצל, השומר והכרשה.

3 מאדים-מטגנים את הירקות 5-7 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את ראש השום (בשלמותו) ועלי המרווה.

4 מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים מים עד 3 ס"מ מעל הבשר. מביאים לרתיחה.

5 מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומניחים לבישול של 4 שעות. אחרי 3 שעות וחצי אפשר להוסיף 12 בצלים קטנים, קלופים.

6 בתום 4 השעות מעבירים את הסיר לתנור שחומם ל-200 מעלות, לחצי שעה נוספת (ללא מכסה).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה