סלט אטריות צלופן אסייתי
סלט טבעוני מקסים וצבעוני עם כרוב, רימונים ובצל ירוק ברוטב קשיו וג'ינג'ר
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
1 חבילת אטריות שעועית (צלופן)
1 בצל ירוק, קצוץ
½ זוקיני בינוני, חתוך לרצועות דקות
1/4 כרוב סגול בינוני, חתוך דק
¼ צרור כוסברה, קצוץ גס
גרגרים משני רימונים
לרוטב:
1 כוס קשיו, מושרים לשעתיים ושטופים היטב
1 ליים סחוט
1 כפית ג'ינג'ר מגורד דק
1 שן שום מרוסקת
2 תמרים
1/3 כוס מים
1 כפית מלח
כפית ורבע כפיות פלפל קאיין (חריף) טחון, או פלפל אדום חריף טרי
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון עד קבלת מרקם חלק וסמיך למדי. טועמים ומתקנים טעמים אם צריך. אם מכינים את הרוטב כמה שעות לפני ההגשה, שומרים במקרר בצנצנת זכוכית.
2 מכינים את הסלט: מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן, וחותכים או גוזרים אותן לשניים.
3 מערבבים את שאר חומרי הסלט (בלי האטריות) בקערה גדולה. מוסיפים את האטריות ואת הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול.
4 מפזרים רימונים למעלה ומגישים.
אפשרויות גיוון:
• אפשר להשתמש בירקות שונים, כמו אפונה ירוקה חיה או מאודה קלות, ברוקולי או כרובית.
• אפשר להוסיף נבטים טריים כמו נבטי שעועית מאש או נבטי חמנייה.
• ניתן להוסיף גרעיני חמנייה, שומשום מלא או אגוזי מלך קצוצים גס.
* המתכון באדיבות ברפוד - המרכז לחיים בריאים, חובבי ציון 52, תל אביב, טלפון: 077-9009999
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!