אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט אטריות צלופן אסייתי

סלט טבעוני מקסים וצבעוני עם כרוב, רימונים ובצל ירוק ברוטב קשיו וג'ינג'ר

ציונה מלמן | ברפוד | פורסם 07/09/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילת אטריות שעועית (צלופן)

1 בצל ירוק, קצוץ

½ זוקיני בינוני, חתוך לרצועות דקות

1/4 כרוב סגול בינוני, חתוך דק

¼ צרור כוסברה, קצוץ גס

גרגרים משני רימונים

לרוטב:

1 כוס קשיו, מושרים לשעתיים ושטופים היטב

1 ליים סחוט

1 כפית ג'ינג'ר מגורד דק

1 שן שום מרוסקת

2 תמרים

1/3 כוס מים

1 כפית מלח

כפית ורבע כפיות פלפל קאיין (חריף) טחון, או פלפל אדום חריף טרי

אופן ההכנה:

 1 מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון עד קבלת מרקם חלק וסמיך למדי. טועמים ומתקנים טעמים אם צריך. אם מכינים את הרוטב כמה שעות לפני ההגשה, שומרים במקרר בצנצנת זכוכית.

2 מכינים את הסלט: מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן, וחותכים או גוזרים אותן לשניים.

3 מערבבים את שאר חומרי הסלט (בלי האטריות) בקערה גדולה. מוסיפים את האטריות ואת הרוטב. טועמים ומתקנים תיבול.

4 מפזרים רימונים למעלה ומגישים.

אפשרויות גיוון:

• אפשר להשתמש בירקות שונים, כמו אפונה ירוקה חיה או מאודה קלות, ברוקולי או כרובית.

• אפשר להוסיף נבטים טריים כמו נבטי שעועית מאש או נבטי חמנייה.

• ניתן להוסיף גרעיני חמנייה, שומשום מלא או אגוזי מלך קצוצים גס.

* המתכון באדיבות ברפוד - המרכז לחיים בריאים, חובבי ציון 52, תל אביב, טלפון: 077-9009999

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!