אוכל
צילום׃ דניאל לילה

מרק עדשים כתומות ועגבניות

עשיר בטעמים ובריחות, סמיך, מנחם ומפנק

אביגיל מייזליק | דיאטה שמחה, הוצאת מודן | פורסם 08/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 513 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

כפות שמן

1 בצל גדול, קצוץ

2 שיני שום, כתושות

2 עגבניות, מגוררות

2 גזרים, חתוכים לקוביות

10כוסות מים

2 כוסות עדשים כתומות, מבוררות

2 כפות אבקת מרק

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית חוויאג’ למרק

¼ כפית כמון

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים בסיר גדול את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה. מוסיפים את העגבניות והגזר ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים את המים והעדשים ומביאים לרתיחה.

2 מוסיפים את אבקת המרק והתבלינים. טועמים ומשפרים תיבול. מכסים ומבשלים 45 או עד שהעדשים מתפוררות לגמרי. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף לו מים (כל מרק עדשים נעשה סמיך יותר עם הזמן).