אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

ריבועי גבינה וריבת חלב

קבלו את הקינוח האולטימטיבי: עוגה עם 4 שכבות של מרקמים מתוקים ומשגעים

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 31/10/11 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (16 מנות):

לבסיס

150 גרם ביסקוויטים טחונים דק לפירורים

1/3 כוס (50 גרם) אגוזי לוז קלופים טחונים דק (ניתן להמיר לשקדים מולבנים או לפקאן)

70 גרם חמאה מומסת

1 כף סוכר חום כהה

למלית

1 צנצנת (450 גרם) ריבת חלב

500 גרם גבינה (1 מיכל גבינת שמנת 30% וכל היתר גבינה לבנה 5% או 9%) בטמפרטורת החדר

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

לציפוי

100 גרם שוקולד מריר

100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבסיס: מחממים תנור ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה, גם בבסיס וגם בדפנות, כך שהנייר יעלה אל מעל לדפנות התבנית (ויאפשר לחלץ את העוגה בקלות).

2 בקערה מערבבים יחד את האגוזים והביסקוויטים הטחונים, מוסיפים את הסוכר והחמאה המומסת, ומערבבים לתערובת לחה. מהדקים את התערובת בשכבה אחידה על גבי תחתית התבנית. ניתן להיעזר בגב כף או בתחתית של כוס. אופים כ-10 דקות ומצננים. משאירים את התנור דולק על אותה הטמפרטורה.

3 מכינים את המלית: מחממים את ריבת החלב במיקרוגל עד שהיא הופכת לנוזלית (נזהרים שלא לחמם יתר על המידה). יוצקים את ריבת החלב על גבי הבסיס באופן אחיד. מעבירים למקפיא בזמן שמכינים את מלית הגבינה.

4 מקציפים במיקסר (עם בלון הקצפה) את 2 סוגי הגבינה במהירות גבוהה כ-2-3 דקות. מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף במהירות בינונית. מוסיפים את הביצים - בכל פעם ביצה 1 בלבד. מוסיפים את הביצה השנייה רק לאחר שהראשונה נטמעה לחלוטין. מוסיפים לבסוף את תמצית הוניל. בעזרת מרית מוודאים שהתערובת חלקה ואחידה. יוצקים את מלית הגבינה על גבי שכבת ריבת החלב שהספיקה להתקרר.

5 אופים כ-55 דקות עד שמלית הגבינה מתייצבת מעט, אבל עדיין רוטטת. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מלית הגבינה תתכווץ מעט וזה בסדר. מעבירים לקירור למשך לילה.

6 מכינים את הציפוי: מניחים את השוקולד בקערה קטנה וחסינת חום. מביאים לרתיחה בסיר את השמנת המתוקה. מסירים מהאש ומיד יוצקים על גבי השוקולד, כך שהשמנת תכסה את כולו. מניחים למשך כדקה. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס כולו ומתקבלת תערובת חלקה ומצננים מעט. יוצקים על גבי שכבת הגבינה (מטים את התבנית כך שהציפוי יכסה את הגבינה בשכבה אחידה), ומחזירים לצינון לכמה דקות להתייצבות. חותכים לריבועים (מתקבלים 16 ריבועים אחידים), ומגישים. שומרים בקירור עוד 4 ימים נוספים.