אוכל
תמונת AVI׃ mako

צלעות טלה עם קרוקט תפוחי אדמה ורוטב שמנת וחרדל

מתכון למנה מרשימה של צלעות בעשבי תיבול עם כדורי פירה מטוגנים. שווה את ההשקעה

רוי ורסנו | מאסטר שף | פורסם 11/05/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.1 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לצלעות:

3 צלעות טלה יפות

כף שמן

כף חמאה

שיני שום, שלמות

ענף תימין

ענף מרווה

לקרוקט:

3 תפוחי אדמה

4-5 זיתים

מלח ופלפל

מעט שמן זית

8 עלי בזיליקום

עלי תימין ומרווה

פלפל אדום קלוי, קצוץ

3 שיני שום קונפי, קצוצות

קמח, ביצה טרופה, פירורי לחם ושמן, לטיגון

לרוטב:

שמן זית

שום כתוש

חצי בצל, קצוץ

מיכל שמנת

כף חרדל חלק

כף חרדל גרגירים

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1 אופים את תפוחי האדמה על מצע מלח גס כ-45 דקות בחום של 200 מעלות.

2 מוציאים את תוכנם של תפוחי האדמה ומועכים.

3 מוסיפים זיתים, מלח ופלפל, שמן זית, בזיליקום, תימין, מרווה, שום קונפי ופלפל קלוי ומערבבים.

4 יוצרים מהתערובת גליל ארוך, מגלגלים בקמח, מעבירים לביצה ומצפים בפירורי לחם. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה וחותכים באמצע באלכסון.

5 לרוטב: מטגנים שום ובצל, מוסיפים שמנת, חרדל חלק וחרדל גרגירים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ופלפל ומצמצמים קצת.

6 מחממים מחבת על אש גבוהה ומכניסים כף שמן, כף חמאה ואת הצלעות. מוסיפים שיני שום שלמות, ענף תימין וענף מרווה ומטגנים 3-4 דקות מכל צד עד שפנים הצלעות ורוד. מוציאים מהמחבת ונותנים לצלעות לנוח דקה.

7 הגשה: מסדרים את הצלעות בצלחת, לידן את הקרוקט ומלמעלה רוטב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה