צלעות טלה עם קרוקט תפוחי אדמה ורוטב שמנת וחרדל
מתכון למנה מרשימה של צלעות בעשבי תיבול עם כדורי פירה מטוגנים. שווה את ההשקעה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות לא כשר
מרכיבים :
לצלעות:
3 צלעות טלה יפות
כף שמן
כף חמאה
שיני שום, שלמות
ענף תימין
ענף מרווה
לקרוקט:
3 תפוחי אדמה
4-5 זיתים
מלח ופלפל
מעט שמן זית
8 עלי בזיליקום
עלי תימין ומרווה
פלפל אדום קלוי, קצוץ
3 שיני שום קונפי, קצוצות
קמח, ביצה טרופה, פירורי לחם ושמן, לטיגון
לרוטב:
שמן זית
שום כתוש
חצי בצל, קצוץ
מיכל שמנת
כף חרדל חלק
כף חרדל גרגירים
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1 אופים את תפוחי האדמה על מצע מלח גס כ-45 דקות בחום של 200 מעלות.
2 מוציאים את תוכנם של תפוחי האדמה ומועכים.
3 מוסיפים זיתים, מלח ופלפל, שמן זית, בזיליקום, תימין, מרווה, שום קונפי ופלפל קלוי ומערבבים.
4 יוצרים מהתערובת גליל ארוך, מגלגלים בקמח, מעבירים לביצה ומצפים בפירורי לחם. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה וחותכים באמצע באלכסון.
5 לרוטב: מטגנים שום ובצל, מוסיפים שמנת, חרדל חלק וחרדל גרגירים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ופלפל ומצמצמים קצת.
6 מחממים מחבת על אש גבוהה ומכניסים כף שמן, כף חמאה ואת הצלעות. מוסיפים שיני שום שלמות, ענף תימין וענף מרווה ומטגנים 3-4 דקות מכל צד עד שפנים הצלעות ורוד. מוציאים מהמחבת ונותנים לצלעות לנוח דקה.
7 הגשה: מסדרים את הצלעות בצלחת, לידן את הקרוקט ומלמעלה רוטב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!