תבית
סיר שלם שאם יודעים להכין אותו, זה מעדן. אם מפשלים - הלכה השבת
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
עוף שלם (במשקל קילו וחצי בערך), עם העור
למילוי
1 בצל קצוץ דק
1 עגבנייה מקולפת וקצוצה דק
250 גרם בשר בקר טחון
1/2 כוס אורז יסמין שטוף היטב
1 כפית בהרט לתבית
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית הל טחון
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
לרוטב
1 בצל גדול קצוץ דק
2 עגבניות מקולפות וקצוצות דק
1/2 כוס שמן קנולה
3 כפות גדושות רסק עגבניות
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס
2 כפיות בהרט לתבית
1/2 כפית קינמון
5 תרמילי הל
9 כוסות מים
1 ק"ג אורז יסמין שטוף היטב
אופן ההכנה:
1 מערבבים יחד את כל חומרי המלית, בשר טחון, בצל, עגבנייה, אורז יסמין, בהרט, קינמון, הל מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
2 ממלאים את העוף בתערובת האורז והבשר, סוגרים את העוף עם קיסמים וקושרים את שוקי העוף עם חוט לבישול.
3 מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן חם, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים מספר דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט. מתבלים בבהרט, קינמון, הל, מלח ופלפל ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים וממשיכים לבשל עוד מספר דקות.
4 מוסיפים לרוטב 9 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
5 מכניסים את העוף הממולא לסיר עם המים ומבשלים מספר דקות מכל הצדדים עד שהעוף נאטם. מוציאים את העוף, מוסיפים לסיר את האורז השטוף ומבשלים תוך כדי בחישה רצופה עד שהמים נספגים.
6 יוצרים גומה לעוף באורז. מחזירים לסיר את העוף ומסדרים סביבו את האורז. יוצרים ארובות בתוך האורז לאוורור בעזרת ידית של כף עץ.
7 מכסים את הסיר ואופים בתנור בחום של 135 מעלות למשך לילה שלם.
אופן ההגשה:
שמים על גבי הסיר צלחת גדולה והופכים בזהירות את הסיר. מגישים.