אוכל
צילום׃ דן לב, ששת, מהדורה חדשה, הוצאת על השולחן

פרחי קישוא בחצילים ורוטב עגבניות

מנה ראשונה קלילה וטעימה עם קריצה בלקנית

| | פורסם 07/06/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.9 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לפרחי הקישוא:

2 חצילים

6 פרחי קישוא

מלח ופלפל לפי הטעם

חצי כוס קמח

1/3 כוס מים

שמן זית

לרוטב

4 עגבניות תמר חתוכות לקוביות

עלי בזיליקום

שמן זית

מלח/פלפל

½ כפית סוכר

אופן ההכנה:

להכנת פרחי קישוא:

1 קולים את החצילים בתנור או גריל חם עד שהם רכים ומסירים מהאש.

2 מוציאים בעזרת כף את פנים החציל, מניחים על גבי משטח וקוצצים.

3 ממליחים לפי הטעם, ממלאים את פרחי הקישוא בחציל ומניחים בצד.

4 מערבבים בקערה את המים והקמח עד לקבלת בלילה סמיכה.

5 טובלים את פרחי הקישוא בבלילה ומטגנים במחבת עם שמן זית חם עד להזהבה. לאחר הטיגון מוציאים ומניחים בצלחת.

אופן הכנת הרוטב:

6 מטגנים את העגבניות במחבת עם שמן זית חם, מוסיפים את הבזיליקום וממליחים לפי הטעם. ממשיכים לבשל על אש קטנה.

7 מוסיפים את הסוכר ומערבבים.

8 מבשלים כ-20 דקות עד שהעגבניות מתרככות.

9 מניחים מעט רוטב על גבי צלחת שטוחה ומעל כל צלחת כ-3 פרחי קישוא.