פרחי קישוא בחצילים ורוטב עגבניות
מנה ראשונה קלילה וטעימה עם קריצה בלקנית
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (3 מנות):
לפרחי הקישוא:
2 חצילים
6 פרחי קישוא
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס קמח
1/3 כוס מים
שמן זית
לרוטב
4 עגבניות תמר חתוכות לקוביות
עלי בזיליקום
שמן זית
מלח/פלפל
½ כפית סוכר
אופן ההכנה:
להכנת פרחי קישוא:
1 קולים את החצילים בתנור או גריל חם עד שהם רכים ומסירים מהאש.
2 מוציאים בעזרת כף את פנים החציל, מניחים על גבי משטח וקוצצים.
3 ממליחים לפי הטעם, ממלאים את פרחי הקישוא בחציל ומניחים בצד.
4 מערבבים בקערה את המים והקמח עד לקבלת בלילה סמיכה.
5 טובלים את פרחי הקישוא בבלילה ומטגנים במחבת עם שמן זית חם עד להזהבה. לאחר הטיגון מוציאים ומניחים בצלחת.
אופן הכנת הרוטב:
6 מטגנים את העגבניות במחבת עם שמן זית חם, מוסיפים את הבזיליקום וממליחים לפי הטעם. ממשיכים לבשל על אש קטנה.
7 מוסיפים את הסוכר ומערבבים.
8 מבשלים כ-20 דקות עד שהעגבניות מתרככות.
9 מניחים מעט רוטב על גבי צלחת שטוחה ומעל כל צלחת כ-3 פרחי קישוא.