אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

כנאפה של מסעדת יפו תל אביב

הכנאפה הזו היא בפני עצמה סיבה ללכת למסעדה של חיים כהן. מעדיפים להישאר בבית? בואו תלמדו איך מכינים אותה לבד. היופי הגדול הוא שמלית הגבינות אינה ממותקת - אבל תסמכו על הסירופ שלמעלה שיסדר את העניינים

חיים כהן | על השולחן | פורסם 27/06/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 1227 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

מחבת בקוטר 28 ס”מ

לתחתית הקדאיף:

100 גרם אטריות קדאיף

כ-100 גרם חמאה מומסת

לשכבת הגבינה:

250 גרם גבינת ריקוטה פרסקה

1/3 גליל (65 גרם) גבינת עזים רכה (פרומעז או דומה)

לסירופ:

100 גרם (1/2 כוס) סוכר

180 מ"ל (3/4 כוס) מים

40-30 מ"ל (½1 כפות) מי ורדים

אופן ההכנה:

1 מכינים את הסירופ: שמים סוכר ומים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים בבעבוע עדין 5-3 דקות עד לקבלת סירופ. מכבים את האש ומוסיפים מי ורדים.

2 מכינים את הכנאפה ומגישים: מערבבים ריקוטה וגבינת עיזים לתערובת אחידה בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בקערה בעזרת מזלג.

3 יוצקים למחבת 4 כפות חמאה. משטחים מעל מחצית מן האטריות בשכבה אחידה. מורחים על האטריות את תערובת הגבינות ומכסים בשכבה שנייה של אטריות.

4 מטגנים על להבה בינונית כ-4-3 דקות עד שהאטריות בתחתית מזהיבות. הופכים בזהירות על צלחת גדולה ומחזירים למחבת. מטגנים 4-3 דקות עד הזהבה מהצד השני. במהלך הטיגון מוסיפים חמאה מומסת לפי הצורך. יוצקים אותה לתחתית המחבת כדי שהאטריות ייטגנו ולא ייחרכו. בכל פעם שמרגישים שהאטריות משחימות קצת מוסיפים מעט חמאה.

5 יוצקים על האטריות את כל הסירופ ומטגנים עד שנספג. מעבירים לצלחת הגשה ומגישים חם.

* אם מוותרים על הסירופ, אפשר להגיש את הכנאפה גם כמנה ראשונה או כמנה צמחונית — עם תוספת תרד או פטריות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה