שוקרוט
תבשיל של כרוב כבוש, נקניקים ותפודים. החורף מעולם לא נראה מזמין כל כך
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (2 מנות):
2-3 כפות שומן אווז
1 בצל גדול, חתוך לרצועות דקות
1 גזר מגורר בפומפייה
2 שיני שום פרוסות
2 קופסאות כרוב כבוש
2 עצמות בקר
2 תפו"א גדולים מקולפים וחתוכים לפלחים
2 כרעי אווז מעושן
1/2 כוס בירה או יין לבן יבש
2 כוסות מרק עוף או בשר
1 כפית גרגירי קימל
10 גרגירי פלפל שחור
נקניק שמן חתוך לפרוסות עבות
6 נקניקיות קטנות באיכות טובה
בירה קרה (אופציונאלי)
אופן ההכנה:
1 ממיסים במחבת את השומן ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים על אש קטנה מאד עוד 2-3 דקות.
2 מסננים את הכרוב עד שכל הנוזלים יצאו. שוטפים היטב במים, מניחים בקערה ומשרים במים נקיים כ-5 דקות. מסננים וסוחטים היטב ומערבבים עם הבצל המטוגן.
3 מניחים בסיר בישול איטי את עצמות הבקר ופלחי תפו"א. מוסיפים את שוקי האווז, הכרוב הכבוש, הבירה או היין.
4 מרתיחים את מרק העוף ומוסיפים לסיר.
5 מוסיפים את הקימל והפלפל. מערבבים בכף מעץ. מכוונים את הסיר למצב Hi.
6 לאחר 3 שעות בישול, מוסיפים את הנקניק ומבשלים שעה נוספת. אם אין מספיק נוזלים מוסיפים מים רותחים.
7 20 דקות לפני ההגשה, מוציאים את עצמות הבקר ומוסיפים את הנקניקיות.
8 את התבשיל אוכלים חם מאד עם בירה קרה.