אוכל
תמונת AVI׃ mako

קרפים עם שמנת, ליקר תפוזים ופירות יער

קרפ במרקם מושלם ואוורירי בליקר שכולו רומנטיקה. אל דאגה, גם הפעם לא פסחנו על הגשה קייצית ומרעננת

איריס כספי | מאסטר שף | פורסם 31/08/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לקרפ:

1 כוס קמח

1 ביצה

½ 1 כוס חלב

2 כפות שמן זית

1 כף סוכר

¼ כפית מלח

לרוטב הליקר:

30 גרם חמאה

7 כפות סוכר

מיץ מלימון אחד

¼ כוס ליקר תפוזים

להגשה:

1 כוס שמנת מתוקה

2 כפיות סוכר

1 כוס מלון חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה:

ערכים תזונתיים למתכון באדיבות מילון האוכל של ישראל

להכנת הקרפים:

1 טורפים במטרפה ידנית את כל מרכיבי הקרפ עד לקבלת מרקם אחיד וחלק (דומה למרקם של בלילת פנקייקים).

במידה והתערובת מדי סמיכה ניתן לדלל אותה במעט חלב.

2 באמצעות מצקת, יוצקים כף אחת מהבלילה לתוך מחבת בינוני ומפזרים על פני המחבת באופן אחיד. מבשלים על אש קטנה כדקה מכל צד. חוזרים על הפעולה עם שאר הבליליה ומניחים את הקרפים המוכנים בצד.

אופן הכנת הרוטב:

3 ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את הסוכר ומערבבים.

4 מוסיפים את מיץ הלימון והליקר ומבשלים לעוד כדקה.

אופן ההגשה:

5 מקציפים את השמנת עם הסוכר עד למרקם קרמי קצפתי.

6 טובלים את הקרפ ברוטב הליקר ומניחים בקערית.

7 שמים על גבי הקרפ מספר כפות מקוביות המלון.

8 מוסיפים מעל כף שמנת, מפזרים מעל עוד רוטב ליקר ומגישים.