אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת סנדוויץ' איטלקית

קחו עוגה עם אגוזי לוז, מלאו אותה בקרם מסקרפונה ואגסים ומשחו אותה בסירופ עם רום. מה קיבלתם? עוגה מלאה בשיק איטלקי

חן שוקרון | מתוקים שלי | פורסם 20/11/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לבסיס

170 גרם אגוזי לוז

1/3 כוס (45 גרם) קמח

6 ביצים בגודל L

2/3 כוס (130 גרם) סוכר

100 גרם חמאה מומסת

לאגסים בסירופ

4 אגסים בינוניים (כ-350 גרם אגסים)

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

מיץ מלימון אחד סחוט טרי

2 כפות קורנפלור

2 כפות רום (המשקה לא התמצית)

לסירופ סוכר

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

1/2 כוס (120 מ"ל) מים

4 כפות רום

למלית מסקרפונה

2 מכלים (500 גרם) גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 כפית תמצית וניל

3/4 כוס (180 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מכינים את עוגות הבסיס: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ בנייר אפייה. ממסים במיקרוגל או על גבי להבה קטנה את החמאה ומצננים מעט.

2 במעבד מזון או במטחנה קטנה טוחנים דק את האגוזים יחד עם הקמח. מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר לקצף יציב במשך כ-10 דקות במהירות גבוהה. מקפלים פנימה בעדינות את האגוזים עד לפיזור מלא. מוסיפים גם את החמאה המומסת ומערבבים עד להטמעה. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות ואופים כל תבנית כ-15-18 דקות או עד שהעוגה משחימה ונהיית קפיצית למגע (אם אופים בתבנית אחת אופים כ-40-45 דקות). מצננים את העוגה לחלוטין. עוגה שנאפתה בתבנית אחת פורסים לרוחבה לאחר שהצטננה במלואה.

3 מכינים את האגסים בסירופ: קולפים, מנקים מליבה וקוצצים את האגסים לקוביות קטנות בגודל של 1X1 ס"מ. מניחים בסיר קטן. מוסיפים את מיץ הלימון והקורנפלור, מביאים לרתיחה על גבי להבה קטנה-בינונית במשך כ-5 דקות עד שהאגסים מתרככים והסירופ מסמיך. מסירים מהאש, ומוסיפים פנימה את הרום ומערבבים היטב. מצננים לחלוטין.

4 מכינים את סירופ הסוכר: בסיר קטן מביאים לרתיחה את המים יחד עם הסוכר עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין ונוצר סירופ. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את הרום ומערבבים היטב. מצננים לטמפרוטרת החדר.

5 מכינים את מלית המסקרפונה: מקציפים במיקסר את המסקרפונה יחד עם הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קרם דמוי קצפת. מעבירים לקערה גדולה אחרת. מצקיפים במיקסר (אין צורך לשטוף את הקערה) את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינה - תחילה כשליש מכמות הקצפת ואחר כך את כל היתר. מוסיפים גם את האגסים יחד עם הסירופ ומקפלים היטב עד לפיזור אחיד.

6 מרכיבים את העוגה: מעבירים את אחת מעוגות הבסיס לצלחת הגשה, ומברישים במחצית מכמות סירופ הסוכר. סוגרים על גבי הבסיס את הקפיץ של התבנית, ומורחים מעל את כל כמות מלית המסקרפונה. מניחים מעל את המחצית השנייה של העוגה ומברישים במחצית השנייה של הסירופ. מעבירים לקירור למשך כשעתיים לכל הפחות. העוגה נשמרת עוד 4 ימים נוספים בקירור כשהיא עטופה היטב.