אוכל
תמונת AVI׃ mako

סטייק פילה עם פירה, פטריות ואספרגוס

נתח בשר עסיסי, צרוב וטבול בחמאה, מוגש עם פירה חמאתי, רוטב פטריות, אספרגוס מטוגן ותפוחי עץ ובצל מקורמלים ביין לבן

מיה בן צבי | מאסטר שף | פורסם 02/01/13 
  • זמן עבודהחמישים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.7 30 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

תפוח אדמה

נתח פילה בקר של 200 גרם

מלח

פלפל שחור

5 נצרי אספרגוס

שמן זית

חמאה

1/2 סלסילת פטריות שמפיניון

3 פטריות פורטובלו

חבילת פטריות ירדן

1/4 כוס מים

3 כפות סוכר

תפוח עץ

בצל

1/2 כוס יין לבן חצי יבש

2 שיני שום

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוח האדמה במי מלח. במקביל, מקלפים את האספרגוסים.

2 מתבלים את נתח הפילה במלח ופלפל. מחממים כף שמן זית במחבת. כשהשמן לוהט מניחים את הבשר במחבת וצורבים היטב משני צדדיו.

3 מחממים תנור לחום של 220 מעלות, ומעבירים את הפילה לתנור החם על תבנית מתכת. מניחים כפית חמאה על הפילה ולאחר 2 דקות מוסיפים עוד חמאה. אופים לפי רמת העשייה הרצויה, לפחות 5 דקות.

4 מצננים את הבשר עד שהוא פושר ופורסים דק.

5 מכינים פירה: מקלפים את תפוח האדמה המבושל, מועכים עם מזלג ומעבירים דרך מסננת. מוסיפים לפירה חצי כף חמאה (כ-8 גרם) ומלח לפי הטעם.

6 רוטב פטריות: מורידים את הרגליים לכל הפטריות וחותכים לקוביות גדולות. מעבירים למחבת, מוסיפים מים ומבשלים עם מכסה, עד שכל הפטריות רכות מאוד והנוזלים מקבלים צבע וטעם. מסננים אבל שומרים את נוזלי הרוטב.

7 צורבים את הפטריות במחבת יבשה. מוסיפים כמה טיפות שמן זית וכף (15 גרם) חמאה קרה.

8 תפוח עץ ובצל מקורמלים ביין לבן: ממיסים סוכר, מוסיפים כף (15 גרם) חמאה, תפוח עץ מקולף פרוס לפרוסות עבות ובצל פרוס דק. מטגנים עד שהנוזלים מתאדים והתפוח הבצל נצרבים. מוסיפים יין לבן מבשלים מעט ומסננים את הנוזלים.

9 האספרגוס: מאדים את נצרי האספרגוס המקולפים, מטגנים בכף חמאה עם שום כתוש, עד שהאספרגוס מקבל ציפוי ולא צבע.

10 ההגשה: מניחים על הצלחת פירה, עליו פטריות צרובות ורוטב פטריות. בצד - פרוסות סטייק ועליהן רוטב פטריות ותפוח עץ ובצל מקורמלים, עם אספרגוס מטוגן ליד.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!