גפילטע פיש
מנה יהודית קלאסית של דג ממולא
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (12 מנות):
3 דגי קרפיון מנוקים
חצי ק"ג קרפיון טחון
2 בצלים גדולים טחונים
4 כפות קמח מצה
2 ביצים קשות טחונות
2 ביצים טריות, שלמות
מלח
פלפל שחור טחון טרי
לציר הדגים:
2 גזרים קלופים פרוסים
2 בצלים פרוסים
3 עלי דפנה
5 גבעולי פטרוזיליה
מלח
פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1 מבקשים ממוכר הדגים שיפרוס את הדגים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ. את האדרות וזנב הדג, וכמובן את הראשים - שומרים.
2 מערבבים את הדג הטחון עם הבצל הטחון, קמח המצה, הביצים, המלח והפלפל לתערובת אחידה. ממלאים במהודק כל פרוסת דג בתערובת הדג הטחון.
3 שמים בסיר את הגזר, הבצל, עלי הדפנה, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. מוסיפים מים בגובה של כ-10 ס"מ. מניחים בזהירות את פרוסות הדג הממולאות בסיר.
4 מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה ברתיחה עדינה מאד כ-3 שעות. מקררים את הדגים, מסדרים בצלחת הגשה את פרוסות הדג הממולאות וסביבן הציר (מי הבישול) ומעבירים למקרר, עד שהציר נקרש.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!