אוכל

גפילטע פיש

מנה יהודית קלאסית של דג ממולא

ישראל אהרוני | דרך האוכל | פורסם 29/12/08 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 163 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

3 דגי קרפיון מנוקים

חצי ק"ג קרפיון טחון

2 בצלים גדולים טחונים

4 כפות קמח מצה

2 ביצים קשות טחונות

2 ביצים טריות, שלמות

מלח

פלפל שחור טחון טרי

לציר הדגים:

2 גזרים קלופים פרוסים

2 בצלים פרוסים

3 עלי דפנה

5 גבעולי פטרוזיליה

מלח

פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 מבקשים ממוכר הדגים שיפרוס את הדגים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ. את האדרות וזנב הדג, וכמובן את הראשים - שומרים.

מתכונים לראש השנה

2 מערבבים את הדג הטחון עם הבצל הטחון, קמח המצה, הביצים, המלח והפלפל לתערובת אחידה. ממלאים במהודק כל פרוסת דג בתערובת הדג הטחון.

3 שמים בסיר את הגזר, הבצל, עלי הדפנה, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. מוסיפים מים בגובה של כ-10 ס"מ. מניחים בזהירות את פרוסות הדג הממולאות בסיר.

4 מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה ברתיחה עדינה מאד כ-3 שעות. מקררים את הדגים, מסדרים בצלחת הגשה את פרוסות הדג הממולאות וסביבן הציר (מי הבישול) ומעבירים למקרר, עד שהציר נקרש.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!