צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל
צלי בקר ביין
הגרסה הביתית, החורפית והשפויה לביף בורגיניון
רוני מנדלמן | טעימא
| פורסם 24/01/12
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
קילו כתף בקר, חתוך לקוביות גסות
כף שמן קנולה
בקבוק יין אדום או רוזה
10 גרגירי פלפל אנגלי
6 עלי דפנה
כפית סוכר
קילו תפוחי אדמה קטנים
מלח גס
מעט פלפל גרוס
100 גרם שקדים חתוכים גס
חצי כוס צימוקים בהירים
למרינדה
3 כפות חרדל
3 שיני שום כתוש
פפריקה מתוקה
אופן ההכנה:
1 מערבבים חרדל, שום ופפריקה ומורחים את חתיכות הבשר. נותנים להן לנוח כחצי שעה.
2 מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את הבשר מכל צדדיו עד שהוא משנה את צבעו.
3 מוסיפים יין, פלפל אנגלי, עלי דפנה וסוכר.
4 שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ופלפל גרוס.
5 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.
6 מערבבים ומוסיפים שקדים וצימוקים. מבשלים עוד חצי שעה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!