אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

צלי בקר ביין

הגרסה הביתית, החורפית והשפויה לביף בורגיניון

רוני מנדלמן | טעימא | פורסם 24/01/12 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 72 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

קילו כתף בקר, חתוך לקוביות גסות

כף שמן קנולה

בקבוק יין אדום או רוזה

10 גרגירי פלפל אנגלי

6 עלי דפנה

כפית סוכר

קילו תפוחי אדמה קטנים

מלח גס

מעט פלפל גרוס

100 גרם שקדים חתוכים גס

חצי כוס צימוקים בהירים

למרינדה

3 כפות חרדל

3 שיני שום כתוש

פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1 מערבבים חרדל, שום ופפריקה ומורחים את חתיכות הבשר. נותנים להן לנוח כחצי שעה.

2 מחממים שמן בסיר גדול ורחב ומטגנים את הבשר מכל צדדיו עד שהוא משנה את צבעו.

3 מוסיפים יין, פלפל אנגלי, עלי דפנה וסוכר.

4 שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ופלפל גרוס.

5 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.

6 מערבבים ומוסיפים שקדים וצימוקים. מבשלים עוד חצי שעה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה