מעקודה
המעקודה המרוקאית מבוססת על תפו"א בתוספת ירקות, המסורתית מגיעה עם גזר ואפונה ובעיקרון אפשר לשים בה מה שמתחשק
אבי לוי | mako אוכל
| פורסם 09/11/11
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (4 מנות):
8 ביצים (אפשר פחות)
4 תפוחי אדמה לא גדולים
1 בצל גדול, קצוץ
חבילת פטרוזיליה, קצוצה
פלפל שחור
מלח
מעט כורכום
מעט שמן
אופן ההכנה:
עלות המנה: 41 ש"ח
1 מבשלים את תפוחי האדמה, מועכים (אפשר למעוך לגמרי, או להשאיר גושים) ומוסיפים בצל קצוץ, פטרוזיליה, תבלינים וביצים. מערבבים הכול לעיסה אחידה.
2 מחממים שמן בסיר טפלון, מוסיפים את התערובת וסוגרים את המכסה ל-8 עד 10 דקות על אש בינונית.
3 מכניסים לתנור לחום 190 מעלות לשעה. לאחר מכן הופכים על צלחת.