אוכל
צילום׃ בועז לביא, מסעדת בליני

פטריות פורטבלו צלויות ביין

מחפשים מנה ראשונה פשוטה ומרשימה, שתגרום לאורחים שלכם להרגיש במסעדת גורמה? זה המתכון שלכם: פטריות צרובות על מחבת, מזוגגות ברוטב מקסים מקסים של חמאה ויין אדום. רוצים עוד

אמיר שולר | מסעדת בליני | פורסם 08/11/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

8 פטריות פורטבלו גדולות (ללא רגל)

50 גרם חמאה (חצי חבילה קטנה)

50 גרם סוכר (רבע כוס)

כפית עלי תימין

חצי כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1 צורבים את הפטריות על מחבת פסים או גריל, עד ריכוך והשחמה (כ-5 דקות).

2 בינתיים מחממים במחבת רחבה את החמאה עם הסוכר, התימין והיין. מבשלים על להבה נמוכה-בינונית במשך כ-15 דקות, עד שהנוזל מצטמצם בערך בחצי.

3 אחרי צמצום הרוטב מוסיפים את הפטריות, ומערבבים היטב כך שהפטריות מזדגגות יפה.

* במהלך החודשים אוקטובר-דצמבר תקיים בליני, בית האוכל האיטלקי הכפרי שבנווה צדק, פסטיבל פטריות, בסימן מחווה לפסטיבל הכמהין המסורתי הנחגג באיטליה בעת הזו. במהלך תקופה זו יוגש במקום תפריט מיוחד, שבו יככבו פטריות על זניהן השונים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!