אוכל
תמונת AVI׃ none

קבב בורי עם עגבניות צלויות, על טחינת יוגורט

קציצות דגים משובחות בטעמים של שום, קינמון וכוסברה בזיגוג ייחודי של טחינת יוגורט

אביגיל אפרת | מאסטר שף | פורסם 21/10/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.1 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1/2 ק"ג דג בורי נקי לגמרי מאדרות ועור (משקל לאחר הניקוי)
1/3 כוס עלי כוסברה קצוצים דק
1/2 בצל קצוץ דק
1 ביצה
2 שיני שום כתושות
2 פרוסות לחם לבן ללא הקרום - רטובות וסחוטות
1/2 כפית סודה לשתייה
רבע כפית קינמון
רבע כפית כמון
רבע כפית כוסברה יבשה טחונה

למצע העגבניות

אשכול של כ- 7-8 עגבניות שרי לכל מנה
שמן זית
שן שום לכל אשכול
מלח ופלפל

לטחינת יוגורט

1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס יוגורט עזים
מלח
פלפל
כף לימון כבוש קצוץ (אפשר יותר ע"פ הטעם)

אופן ההכנה:

1 קוצצים את הדג בסכין ומערבבים היטב עם שאר מרכיבי הקבב. מניחים במקרר לחצי שעה לפחות. 

2 יוצרים בידיים רטובות קציצות עגולות וצולים על מחבת פסים חמה או על הגריל כ-2-3 דקות מכל צד.

3 להכנת מצע העגבניות: מערבבים בעדינות את העגבניות עם שאר המרכיבים, משתדלים שלא יפלו מהגבעול. צולים בתנור בחום של 180 מעלות כרבע שעה - עד שהעגבניות מתחילות להתבקע.

4 להכנת טחינת היוגורט: מערבבים יחד את כל המרכיבים, טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים מעט מים אם סמיך מדי.

5 מסדרים כשתי כפות טחינה על הצלחת, מעליה 2 קציצות וליד - אשכול העגבנייה. מוסיפים תלולית של לימון כבוש קצוץ וומקשטים במעט עלי כוסברה טריים.