אוכל
צילום׃ דן לב, על השולחן

קישואים עגולים ממולאים באורז ותמרים

מנה בריאה ודלת קלוריות במילוי טעים ומתקתק

| מועצת הצמחים | פורסם 29/03/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 קישואים עגולים
3 עגבניות קלופות פרוסות לפרוסות עבות
1 לימון פרוס דק בקליפה
300 גרם תמרים חצויים ומגולענים

למילוי

1 בצל קצוץ
2 כפות שמן
1/2 כוס אורז פרסי
1 כוס ציר עוף חם
1 ביצה קטנה
2 כפות שמיר קצוץ
200 גרם תמרים
50 גרם אגוזי מלך- קליפורניה קלויים

אופן ההכנה:

1 מסירים לקישואים את החלק העליון ובעזרת כף מרוקנים את הפנים.

2 להכנת המילוי מקפיצים בסיר כבד את הבצל בשמן חם עד שהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את האורז ובחושים. מנמיכים מאוד את האש, מוסיפים את הציר החם ומערבבים. מכסים את הסיר ומבשלים כרבע שעה. מסירים מהאש ומצננים מעט.

3 מוסיפים לאורז את הביצה, השמיר, התמרים הלחים ואגוזי מלך קצוצים גס ומתבלים במלח ופלפל.

4 מחממים תנור ל-200 מעלות.

5 מורחים את הקישואים בשמן זית ומתבלים היטב מכל הצדדים.

6 מרפדים סיר כבד ורחב: מניחים פרוסות עגבנייה, לימון ואת התמרים המגולענים. מניחים את הקישואים מעל.

7 אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש.