אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות דגים עם גרגרי חומוס ורוטב עגבניות

החריימה המיוחד של אידי ממסעדת אידי דגים, תענוג חריף ועסיסי

אידי ישראלוביץ | מסעדת אידי דגים | פורסם 16/08/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 102 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

לשם הכנת המנה נצטרך מטחנת בשר ידנית (ביתית) וסיר אלומיניום שטוח בקוטר כ- 34 ס"מ.

מרכיבים (4 מנות):

לתערובת הקציצות:

1 קילו פילה דג בורי

צרור כוסברה קצוצה

צרור פטרוזיליה קצוצה

2 כפות פירורי לחם

1/2 כפית פפריקה חריפה

4 כפות שמן זית

1 שן שום כתושה

1 בצל סגול, קצוץ

1 כפית כמון

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

לרוטב העגבניות:

4 כפות שמן זית, לטיגון

1 שן שום קצוצה

1/2 בצל לבן, קצוץ

2 עגבניות מגוררות

צרור כוסברה קצוצה

צרור פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

1 כפית כורכום

פפריקה חריפה

1 כפית אריסה פיקנטית

1 פלפל אדום יבש חריף, בשלמותו

1 כוס ציר דגים (או ציר ירקות)

2 כוסות גרגירי חומוס (מבושלים)

אופן ההכנה:

1 מעבירים במטחנת בשר את כל מצרכי תערובת הקציצות ומכניסים למקרר.

2 להכנת הרוטב: מחממים בסיר שמן זית, מוסיפים בצל ושום ומטגנים.

3 מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה, הכוסברה, מלח ופלפל שחור, הכורכום, הפלפל היבש, האריסה והפפריקה החריפה. מערבבים היטב. מוסיפים את ציר הירקות או הדגים ומביאים לרתיחה.

4 מוסיפים את גרגרי החומוס המבושלים.

5 במקביל יוצרים קציצות מהתערובת המוכנה ומוסיפים לסיר.

6 מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות עם מכסה.

* מומלץ להגיש עם כיכר לחם מהמכולת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה