אוכל

לזניית סולת ובשר

מחליפים את עלי הפסטה בשכבת סולת, והופכים את המרקם שלה לעשיר ומעט דחוס. מושלם לימי החורף הקרים

גילי הלפטק | mako אוכל | פורסם 11/12/11 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 כוסות ציר עוף

1 כוס עגבניות מרוסקות (רק הנוזלים, ללא חתיכות עגבנייה)

מלח, פלפל

שמן זית

1 כוס סולת

1 בצל, קצוץ דק

300 גרם בשר בקר טחון

מלח, פלפל

1 כפית בהרט

2 עגבניות, פרוסות

שמן זית

2 חלמונים

1 חציל

חופן פטרוזיליה, קצוצה דק

חופן עלי נענע, קצוצים דק

לרוטב

חופן עלי פטרוזיליה

עלים מ-3 ענפי נענע

1 שן שום

½ כוס שמן זית

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 בסיר, שמים 2 כוסות מהציר ואת כוס העגבניות המרוסקות, מוסיפים מעט מלח, פלפל ושמן זית ומביאים לרתיחה.

2 כאשר הנוזלים הגיעו לרתיחה מנמיכים את האש ומוסיפים את הסולת באיטיות תוך כדי בחישה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה תוך כדי בחישה עד שכל הנוזלים נספגים והסולת מקבלת מרקם של דייסה סמיכה.

3 מסירים מהאש וטורפים פנימה את החלמונים.

4 שופכים את הסולת על נייר אפייה ומשטחים לשכבה אחידה בעובי של כ-1 ס"מ. מצננים. חורצים מהסולת עיגולים בקוטר הכלי שאופים בו את הלזניה.

5 מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת חמה עם 3 כפות שמן זית, עד להזהבה . מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים היטב תוך כדי ערבוב כדי לפורר את הבשר. מתבלים במלח, פלפל ובהרט.

6 שמים את פרוסות העגבנייה בתבנית אפייה. מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל. קולים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ-10 דקות.

7 קולים את החציל בגריל או על אש גלויה עד שהקליפה שלו חרוכה והתוכן רך. מצננים. מקלפים את החציל ושמים את תוכנו במסננת כדי להוציא את הנוזלים העודפים.

8 קוצצים את בשר החציל עם סכין. מוסיפים מעט שמן זית, מלח, פלפל, פטרוזיליה ונענע קצוצה ומערבבים.

9 להרכבת המנה משמנים תבנית אפייה. בתחתית התבנית מניחים עיגול של סולת, עליה שמים מספר כפות מתערובת הבשר. מעל הבשר מסדרים שכבה של עגבניות צלויות. שמים עיגול נוסף של סולת, שכבת בשר ואת תערובת החציל הקלוי.

10 מברישים את הלזניה במעט שמן זית ואופים למשך כחצי שעה בתנור בחום של 180 מעלות.

להכנת הרוטב:

שמים את כל מרכיבי הרוטב, פטרוזיליה , נענע, שום ושמן במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.

להגשת המנה:

שמים מעט מהרוטב על צלחת הגשה ,מניחים עליו את הלזניה ומגישים.