אוכל
צילום׃ תומר פרת

פלפלים ממולאים

מתכון ביתי לפלפלים ממולאים בבשר ואורז עם רוטב עגבניות חם, רק שלושת רבעי שעה עבודה

רוני מנדלמן | mako אוכל | פורסם 06/02/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 149 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

לפלפלים:

10 פלפלים אדומים וירוקים בגודל בינוני

כף שמן

3/4 כוס אורז לבן

בצל גדול קצוץ

400 גרם בשר טחון (בקר או עוף)

מלח

פלפל שחור

לרוטב:

800 גרם עגבניות מרוסקות (קופסה)

100 גרם רסק עגבניות (קופסה)

3 שיני שום מעוכות

3-4 גבעולי תימין

מלח

פלפל שחור גרוס

כף סוכר (לבן או חום)

2-4 כוסות מים

כלים:

קערת ערבוב

סיר קטן + מכסה לבישול האורז

כף

סיר גדול בגובה בינוני או סוטאז'+ מכסה

אופן ההכנה:

1 מתחילים בבישול חלקי של האורז: מחממים כף שמן בסיר קטן ומוסיפים את האורז. מערבבים קלות, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מכסים במים ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מורידים מהאש, מסננים ושמים בצד.

2 שמים את הבשר הטחון בקערה ולשים אותו קלות. מוסיפים את האורז.

3 מאדים את הבצל הקצוץ במחבת עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים לאורז ולבשר הטחון ומערבבים. מתבלים.

4 שוטפים את הפלפלים, חותכים את החלק העליון ומוציאים את הגרעינים והגידים הלבנים. ממלאים את הפלפלים בתערובת עד גובה של כשלושת-רבעי פלפל, וסוגרים עם החלק העליון, כמו מכסה.

5 מכינים את הרוטב: מחממים את הסיר הגדול. מפזרים כף סוכר ומחכים שייווצר קרמל (עניין של שתיים-שלוש דקות, עד שהסוכר נהיה יותר גבישי ומשנה את צבעו).

6 מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים. מוסיפים את שיני השום המעוכות, גבעולי התימין, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.

7 מסדרים את הפלפלים יפה וצפוף בסיר. מערבבים את רסק העגבניות עם מים (כמות שתספיק כדי לכסות את הפלפלים) ושופכים מעל הפלפלים.

8 מביאים לרתיחה ומניחים להתבשל על אש בינונית כשעה.