צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
טאבולה של פתיתים צבעוניים
סלט ענק וצבעוני עם מגוון ירקות ועשבי תיבול, על בסיס פתיתים עגולים בשלושה צבעים
גיל חובב | בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים
| פורסם 29/10/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
בדרך כלל מכינים טאבולה מקוסקוס או בורגול יחד עם סלט קצוץ דק. במתכון הזה עושים הכל צבעוני יותר ושמח יותר: הפתיתים גדולים וצבעוניים, מבחר הירקות שבסלט גדול יותר וצבעוני יותר והתוצאה גם ענקית (הסלט יספיק בקלות לעשרה סועדים) וגם טעימה להלל.
מרכיבים (10 מנות):
1 חבילה (500 גרם) פתיתים בשלושה צבעים
3 עגבניות
3 מלפפונים
חצי כרוב סגול
6 בצלים ירוקים
4 שיני שום
3 פלפלים (אחד מכל צבע)
1 קולרבי
3 צנוניות
חצי כוס כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה
חצי כוס שמיר קצוץ
חצי כוס שמן זית
שליש כוס מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפתיתים לפי ההוראות שעל האריזה (שימו לב שהוראות הבישול של הפתיתים החדשים שונות מעט).
2 מכינים סלט קצוץ דק מכל הירקות ועשבי התיבול. מערבבים פנימה את הפתיתים המבושלים.
3 מתבלים בשמן, לימון, מלח ופלפל ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!