אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

טאבולה של פתיתים צבעוניים

סלט ענק וצבעוני עם מגוון ירקות ועשבי תיבול, על בסיס פתיתים עגולים בשלושה צבעים

גיל חובב | בית הספר הגבוה לקולינריה - בישולים | פורסם 29/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

בדרך כלל מכינים טאבולה מקוסקוס או בורגול יחד עם סלט קצוץ דק. במתכון הזה עושים הכל צבעוני יותר ושמח יותר: הפתיתים גדולים וצבעוניים, מבחר הירקות שבסלט גדול יותר וצבעוני יותר והתוצאה גם ענקית (הסלט יספיק בקלות לעשרה סועדים) וגם טעימה להלל.

מרכיבים (10 מנות):

1 חבילה (500 גרם) פתיתים בשלושה צבעים

3 עגבניות

3 מלפפונים

חצי כרוב סגול

6 בצלים ירוקים

4 שיני שום

3 פלפלים (אחד מכל צבע)

1 קולרבי

3 צנוניות

חצי כוס כוסברה (או פטרוזיליה) קצוצה

חצי כוס שמיר קצוץ

חצי כוס שמן זית

שליש כוס מיץ לימון

מלח ופלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

1 מבשלים את הפתיתים לפי ההוראות שעל האריזה (שימו לב שהוראות הבישול של הפתיתים החדשים שונות מעט).

2 מכינים סלט קצוץ דק מכל הירקות ועשבי התיבול. מערבבים פנימה את הפתיתים המבושלים.

3 מתבלים בשמן, לימון, מלח ופלפל ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!