אוכל
צילום׃ דניאל לילה, יחסי ציבור

מקלות פרמזן ואורגנו של מיקי שמו

חטיף ממכר שמכינים בקלות מבצק עלים מוכן. רוצים להיות אורחים טובים? הכינו קופסה של הנפלאים האלה למארחים שלכם בחג, ותרגישו מה זו אהבת חינם

מיקי שמו | mako אוכל | פורסם 02/06/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.3 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

500 גרם בצק עלים איכותי (רצוי על בסיס חמאה)

לציפוי:

200 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק

20 גרם (2 כפות) קמח מנופה

עלים מ-3 ענפי תימין טריים

2 כפות אורגנו מיובש

5 גרם (כפית) מלח

2 ביצים טרופות

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את חומרי הציפוי, למעט הביצים.

2 מוציאים את הבצק מן המקרר ומרדדים אותו על משטח עבודה מקומח למלבן בגודל 25X45 ס"מ ובעובי 5 מ"מ. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים את הציפוי בצורה אחידה. עוברים עם מערוך בקלילות על פני הבצק כדי שהתערובת תידבק אליו.

3 חותכים את הבצק לרצועות ברוחב סנטימטר וחצי ובאורך 25 ס"מ בעזרת סכין חד או גלגלת פיצה.

4 מגלגלים כל רצועה לספירלה: אוחזים רצועת בצק בשני הקצוות ומרחיקים את הידיים מעט זו מזו תוך כדי סיבוב. מסדרים את הרצועות בתבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ, מעבירים למקרר לשעה.

5 מחממים תנור ל- 200 מעלות.

6 אופים 15-17 דקות עד שהמקלות מזהיבים ותופחים.

7 מצננים ומגישים באותו יום. לחלופין - מקפיאים את המקלות לפני האפייה ומפשירים במשך 30 דקות לפני כניסתם לתנור.

>> כל המתכונים לשבועות