מקלות פרמזן ואורגנו של מיקי שמו
חטיף ממכר שמכינים בקלות מבצק עלים מוכן. רוצים להיות אורחים טובים? הכינו קופסה של הנפלאים האלה למארחים שלכם בחג, ותרגישו מה זו אהבת חינם
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (30 מנות):
500 גרם בצק עלים איכותי (רצוי על בסיס חמאה)
לציפוי:
200 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
20 גרם (2 כפות) קמח מנופה
עלים מ-3 ענפי תימין טריים
2 כפות אורגנו מיובש
5 גרם (כפית) מלח
2 ביצים טרופות
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את חומרי הציפוי, למעט הביצים.
2 מוציאים את הבצק מן המקרר ומרדדים אותו על משטח עבודה מקומח למלבן בגודל 25X45 ס"מ ובעובי 5 מ"מ. מברישים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים את הציפוי בצורה אחידה. עוברים עם מערוך בקלילות על פני הבצק כדי שהתערובת תידבק אליו.
3 חותכים את הבצק לרצועות ברוחב סנטימטר וחצי ובאורך 25 ס"מ בעזרת סכין חד או גלגלת פיצה.
4 מגלגלים כל רצועה לספירלה: אוחזים רצועת בצק בשני הקצוות ומרחיקים את הידיים מעט זו מזו תוך כדי סיבוב. מסדרים את הרצועות בתבניות מרופדות בנייר אפייה במרווחים של 2 ס"מ, מעבירים למקרר לשעה.
5 מחממים תנור ל- 200 מעלות.
6 אופים 15-17 דקות עד שהמקלות מזהיבים ותופחים.
7 מצננים ומגישים באותו יום. לחלופין - מקפיאים את המקלות לפני האפייה ומפשירים במשך 30 דקות לפני כניסתם לתנור.