אוכל
צילום׃ MAGIG, Pastaghetti

קרקרים

מאפה דק ופריך שכיף לאכול כמו שהוא, עם ממרח מלוח או מתוק. זהירות, זה ממכר!

magig | pastaghetti | פורסם 23/09/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 גרם קמח (כוס ושלושת-רבעי. אפשר להכין רק מקמח מלא, או מחצי קמח לבן וחצי מלא)

11 גרם שמרים יבשים (כף)

4 גרם מלח (חצי כפית)

125 גרם מים פושרים (חצי כוס)

3 כפות שמן זית, ועוד קצת למריחה

פרג, שומשום, מלח גס, רוזמרין, תימין, שבבי צ'ילי וכדומה, לפיזור

אופן ההכנה:

1 לשים יחד את כל החומרים כ-5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד, גמיש אך יבש ולגמרי לא דביק. מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים עד להכפלת הנפח (לפחות שעה וחצי).

2 מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.

3 מוציאים אוויר מהבצק ומפזרים מעט קמח על משטח לישה. מרדדים במערוך או במכונת פסטה (עד לשלב 6, כולל) לעלה דק מאוד.

4 חותכים בסכין חדה, חותכן פיצה או גלגלת משוננת לפסים (או כל צורה אחרת שרוצים) ברוחב 5 ס"מ ובאורך 8-10 ס"מ.

5 מניחים בתבנית ומורחים בעדינות בשמן זית. מפזרים פרג, שומשום או מה שרוצים, ואופים 5-6 דקות (אם יש צורך, מסובבים את התבנית באמצע). מוציאים ומצננים על רשת.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!