אוכל
צילום׃ דרור עינב, כולם אופים עכשיו

שטרודל תפוחים בכוסות

אלוהים יודע למה עמדנו, רידדנו, גלגלנו, חתכנו והתאמצנו כל כך בשביל שטרודל תפוחים, כשכל הזמן הזה היינו יכולים פשוט להכין אותו בכוסות, עם שברי בצק עלים למעלה וקרם מסקרפונה באמצע. קינוח מושלם, הגשה בהתאם

מירב שיינר | כולם אופים עכשיו | פורסם 04/05/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.9 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשכבת התפוחים:

2-3 תפוחי גרני סמית, חתוכים לקוביות

100 גרם סוכר

20 גרם דבש

50 גרם חמאה

כף מחוקה קינמון טחון

חופן צימוקים אוזבקיים קצוצים

חופן אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס

לקרם:

250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה

150 גרם גבינת מסקרפונה

50 גרם אבקת סוכר

כפית משחת וניל גרגירים

לשכבת הבצק:

300 גרם בצק עלים

אבקת סוכר לפיזור

אופן ההכנה:

1 מבשלים את התפוחים עם הסוכר, הדבש, החמאה והקינמון על אש נמוכה עד לזיגוג.

2 מצננים בכלי נפרד ושטוח. מסננים מנוזלים.

3 מוסיפים צימוקים ואגוזי לוז ומערבבים.

4 לקרם: מקציפים את כל החומרים לקרם חלק, אוורירי ועשיר. מצננים במקרר עד להרכבה.

5 לבצק: חותכים את הבצק ליריעות בעובי 5 ס"מ.

6 מפדרים מלמעלה באבקת סוכר.

7 מניחים על תבנית אפייה ולוחצים מעל עם תבנית אפייה נוספת.

8 אופים כ-20 דקות על חום גבוה (220 מעלות) עד לקבלת גוון חום קרמלי עמוק.

9 מוציאים ומצננים על תבנית קרה.

10 הרכבת המנה: מסדרים שכבה נאה של תפוחים בתחתית כוס. מעליה, בעזרת שקית זילוף או כף, יוצרים שכבת קרם. מעל מפזרים באופן חופשי מבצק העלים הקריספי.

>> לכל מתכוני כולם אופים עכשיו