אוכל
צילום׃ David Murray, GettyImages IL

טונה צרובה עם פטוש לבנוני

ניגודים חזקים בין עסיסיות ורכות הטונה ובין פריכותם וחמיצותם הרעננה של מרכיבי הפטוש

עופר מעוז | בראף קייטרינג | פורסם 06/09/09 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 פרוסות טונה במשקל 180 גרם האחת ובעובי לא פחות מ 3 ס"מ

מלח ים ופלפל שחור טחון טרי

מעט שמן זית לשימון המחבת במידה ואין משתמשים בגריל פחמים

לפטוש:

2 חופנים גדולים עגבניות שרי בשלות ומוצקות חצויות לחצי.

רימון בינוני מפורר לגרעיניו (יש להעדיף את הזנים האדומים- חמצמצים)

2 חופנים גדושים עלי נענע שטופים

2 חופנים גדושים עלי כוסברה

30 גרם צנוברים קטנטנים

2 שיני שום כתוש טרי

1 פלפל חריף קטן - רצוי מן הזן הצהוב, פרוס לטבעות דקות

1 פיתה

4 כפות שמן זית משובח+אקסטרה להברשת הפיתה

מיץ סחוט טרי מ-2 לימונים בינוניים

מלח ופלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1 מוציאים את הטונה מן המקרר ונותנים לה להגיע לטמפרטורת החדר במשך כעשרים דקות. פעולה זו חשובה שכן הטונה נצרבת למידת מדיום רייר בלבד.

2 הכנת "קרוטוני" הפיתה: חוצים את הפיתה לשני עיגולים, מושחים במעט שמן זית ואופים בתנור מחומם מראש ל150 מעלות צלזיוס עד שמזהיבים ומתייבשים לגמרי. מצננים לחלוטין, שוברים לפיסות קטנות ושומרים בצד.

3 הכנת המנה דורשת מעתה דקות ספורות: אם משתמשים בגריל פחמים, דואגים שגחליו יהיו כתומות ולוחשות ומוכנות בדיוק לצליית נתחי הטונה. אם משתמשים במחבת כבדה או מחבת פסים כבדה, מחממים אותה מראש.

4 מכינים את סלט הפטוש: מערבבים את כל מרכיבי הפטוש- רימונים עגבניות שרי, צנוברים, נענע ,כוסברה שום לימון פלפל חריף ושמן הזית. ממליחים ומפלפלים בנדיבות, מוסיפים את קרעי הפיתה הקלויים ושומרים בצד.

5 מברישים את נתחי הטונה במעט שמן זית בוזקים מלח ופלפל וצולים על הגריל כ-2 דקות לכל היותר מכל צד. על הטונה להישאר אדומה מבפנים. אם לא בטוחים מסירים מן האש ובודקים, בכל מקרה אין להכינה מעבר לדרגת עשייה מדיום, אחרת יתייבש בשר הדג.

זמן הכנת הטונה אורך כ4 דקות בממוצע. במשך זמן זה יתמזגו טעמי הסלט, קרעי הפיתה יספגו ממיציו אך יהיו עדיין פריכים בדיוק במידה הנכונה.

6 מעבירים לצלחות הגשה מחוממות, עורמים לכל סועד כמות נדיבה של פטוש על נתח הטונה שבצלחתו.

>> כל המתכונים לראש השנה