אוכל
צילום׃ דרור עינב, mako אוכל

סלט ניסואז עם טונה אדומה

סלט משגע, חגיגי, עשיר וחתיך בכל קנה מידה שכבש את המטבח שלנו בסערה, ומיד תבינו למה: תפוחי אדמה בתנור, עגבניות שרי צלויות, אספרגוס, ביצים וטונה אדומה בוויניגרט חרדל משגע. כבר כמעט שכחנו שזה בסך הכל סלט

עופר אלמליח וקובי בנדלק | זופה | פורסם 02/02/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 2.8 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

4 תפוחי אדמה סגולים

שמן זית

4 שיני שום, כתושות

כמה ענפי תימין

מלח

פלפל שחור גרוס

12 עגבניות שרי תמר

כפית סוכר

4 ביצים

200 גרם טונה אדומה טרייה

3 כפות אגוזי מלך

צרור אספרגוס (חבילה אחת)

בצל ירוק חתוך לטבעות/צרור עשבי תיבול טריים

לוויניגרט חרדל:

3 כפות חרדל גרגירים

2 כפות דבש

2 שיני שום

קורט מלח

קורט פלפל שחור גרוס

100 מ"ל חומץ בלסמי

250 מ"ל שמן זית

50 מ"ל שמן קנולה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות ומתבלים בשמן זית, 2 שיני שום, תימין, מלח ופלפל שחור. מעבירים את קוביות תפוחי האדמה לתבנית עם נייר אפייה, מכסים היטב בנייר כסף ואופים כ-40 דקות עד לריכוך מלא. מורידים את הכיסוי וצולים כ-5 דקות נוספות, עד להזהבה.

3 חוצים את עגבניות השרי ומסדרים אותן בתבנית עם נייר אפייה. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית, תימין, 2 שיני שום וסוכר, ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות כ-25 דקות.

4 מבשלים את הביצים במים רותחים כ-6 דקות ומעבירים מיד למי קרח.

5 מתבלים את הטונה האדומה במלח ופלפל שחור גרוס, וצולים במחבת חמה עם שמן זית 10-20 שניות מכל צד. מניחים בצד לקירור, ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.

6 קולים את אגוזי המלך עם מעט מלח ושמן זית בתנור בטמפרטורה של 170 מעלות 5-7 דקות.

7 חולטים את האספרגוס ומעבירים למי קרח.

8 מכינים ויניגרט חרדל: טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים פרט לשמנים. תוך כדי ערבול מזלפים פנימה את השמנים עד ליצירת אמולסיה (תחליב אחיד). מהכמות הזאת ייצא כמעט חצי ליטר ויניגרט, נשמר כשבועיים במקרר.

9 מרכיבים את הסלט: מניחים בצלחת עמוקה מעט מכל מרכיב, חוצים את הביצים ומניחים מלמעלה. מוסיפים 3 כפות ויניגרט, מקשטים בבצל הירוק ומגישים.