אוכל
צילום׃ טליה הדר , אשת סטייל

עוגת קראמבל תפוחים

מכירים קראמבל? מדובר במין קסם בצקי שמורכב מקמח, סוכר, שומן כלשהו ותבלינים, שמפוררים מעל תבנית פירות ומקבלים קינוח שהוא לא רק מעולה, הוא גם מרשים ברמות. אז שלא נכין?

טליה הדר | אשת סטייל | פורסם 30/09/21 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 31 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למלית:

2 ביצים

4 כפות דבש

גביע קטן (כ-4 כפות) רסק תפוחים טבעי

רבע כפית מלח דק

2 כפות קמח תופח

כפית הל טחון (בבקשה אל תוותרו! זה נותן את הקיק)

רבע כפית אגוז מוסקט (לא חובה אבל כדאי)

2 כפיות קינמון טחון 

לתפוחים:

3 תפוחי גרני סמית

כף סוכר חום

לפירורים (הקראמבל):

חצי כוס קמח (כ-70 גרם)

4 כפות שמן קוקוס נוזלי

כף סוכר חום

רבע כפית מלח דק

לפיזור מעל:

חצי כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

כפית סוכר חום

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 קולפים את התפוחים, חותכים לקוביות קטנות ומערבבים עם הסוכר החום (כף).

3 טורפים בקערה את מרכיבי המלית.

4. מערבבים את מרכיבי הפירורים בקערה רק עד לקבלת מרקם של פלסטלינה.

5 מעבירים את התפוחים לתבנית 26 עגולה ושופכים מעל את המלית בצורה אחידה.

6 מפוררים מעל את הבצק לפירורים גסים (בלי לערבב. איך שהם נופלים ככה טוב).

7 מפזרים אגוזי מלך קצוצים וסוכר חום ואופים כ-45 דקות, או עד להזהבה יפה.

8 מניחים לצינון קל ומגישים (מומלץ עם כדור גלידה וניל).

לעוד מתכונים שווים בסטייל היכנסו לאשת סטייל - הבלוג של טליה הדר

בתיאבון!