עוגת עוקץ דבורה
אל תתנו לשם הזה להרתיע אתכם, לא דבורים ולא עקיצות. זאת עוגה מתוקה מתוקה, ממולאת בקרם לבן ומצופה בשקדים פריכים, שעושה רושם בקלות
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (8 מנות):
לעוגה
4 ביצים
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
1 שקית סוכר וניל
100 גרם קמח (4/5 כוס, או 12.5 כפות)
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שקדים מולבנים ופרוסים
2 כפות סוכר
למילוי
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב (200 מ"ל)
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1 בעזרת מיקסר ידני מקציפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל, במשך 5 דקות.
2 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים לתבנית.
3 קולים במחבת את השקדים יחד עם 2 כפות סוכר, רק עד שהסוכר מעט נמס. מפזרים את השקדים מעל העוגה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 30 דקות. מצננים את העוגה מחוץ לתבנית.
4 מכינים את המילוי: מקציפים את האינסטנט פודינג יחד עם החלב והשמנת עד לקבלת קרם אחיד, ומצננים חצי שעה במקרר.
5 מרכיבים את העוגה: חוצים את העוגה לרוחבה, מורחים על החלק התחתון את קרם הוניל, ומכסים בחלק השני (עם השקדים עליו). שומרים במקרר.