אוכל
צילום׃ אביבה פיבקו, mako אוכל

עוגת עוקץ דבורה

אל תתנו לשם הזה להרתיע אתכם, לא דבורים ולא עקיצות. זאת עוגה מתוקה מתוקה, ממולאת בקרם לבן ומצופה בשקדים פריכים, שעושה רושם בקלות

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 07/12/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לעוגה

4 ביצים

150 גרם סוכר (3/4 כוס)

1 שקית סוכר וניל

100 גרם קמח (4/5 כוס, או 12.5 כפות)

1 כפית אבקת אפייה

100 גרם שקדים מולבנים ופרוסים

2 כפות סוכר

למילוי

1 אינסטנט פודינג וניל

1 כוס חלב (200 מ"ל)

1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 בעזרת מיקסר ידני מקציפים את הביצים עם הסוכר וסוכר הווניל, במשך 5 דקות.

2 מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים לתבנית.

3 קולים במחבת את השקדים יחד עם 2 כפות סוכר, רק עד שהסוכר מעט נמס. מפזרים את השקדים מעל העוגה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 30 דקות. מצננים את העוגה מחוץ לתבנית.

4 מכינים את המילוי: מקציפים את האינסטנט פודינג יחד עם החלב והשמנת עד לקבלת קרם אחיד, ומצננים חצי שעה במקרר.

5 מרכיבים את העוגה: חוצים את העוגה לרוחבה, מורחים על החלק התחתון את קרם הוניל, ומכסים בחלק השני (עם השקדים עליו). שומרים במקרר.